ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нови мастила за картонени опаковки за храни от Hubergroup

Нови мастила за картонени опаковки за храни от Hubergroup

Понеделник, 4 Февруари 2019 ( прочетена 823 пъти)


Серията мастила MGA NATURA отговарят едновременно на всички регулации на FDA и Европейския съюз за миграция и суровини, които са различни за различните региони и така улесняват задачата на производителите на опаковки за хранителни цели.

мастила за картонени опаковки за храни

 

По този начин новите мастила могат да съкратят процеса на одобрение и да направят производството по-гъвкаво за компаниите. Така производителите няма да бъдат принудени да поддържат на склад големи количества мастила от различни типове и могат да намалят случаите, в които се налага миене на машината заради опаковки, предназначени за различна част на света.

Изключителна гъвкавост
Ключът към процеса е уникалната способност на Hubergroup да разработва и произвежда собствени суровини. Химиците на компанията са открили начин за влагане на подробно тествани, изцяло биологично съвместими материали, които все още не са прилагани по този начин, във формулата на MGA NATURA мастилата. „Нашият отдел за разработки свърши страхотна работа като откри тази единична формула за мастила, използваеми в глобален мащаб!“ каза Taner Bicer, технологичен директор на компанията. „Те успяха да идентифицират, да получат одобрение и да създадат формулата, като наред с това значително намалиха риска от миграция и надхвърлиха изискванията в много региони и покриха строгите изисквания на други.”

Строгото ръководство на Hubergroup за производство на опаковки чрез MGA гарантира, че мастилото е произведено в съответствие с всички релевантни стандарти – включително изискванията на Good Manufacturing Practice (Добри производствени практики, GMP) за материали, които имат контакт с хранителни продукти. Новите мастила се състоят от съставки, които няма да мигрират или са одобрени за контакт с храна. Миграцията ще много по-ниска от нивата, които се изискват. Компаниите и печатниците могат да бъдат сигурни, че тези мастила не съдържат примеси или нежелани съставки, които не съответстват на регулациите за безопасност на храните. Новите MGA NATURA мастила са на пазара в глобален мащаб от януари тази година и включват CMYK и допълнителни цветове.

Източник: packagingeurope.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама