ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нови перспективи за солвентния печат - Epson Stylus Pro GS6000

Нови перспективи за солвентния печат - Epson Stylus Pro GS6000

Четвъртък, 19 Февруари 2009 ( прочетена 2092 пъти)


Свидетели сме на главоломното падане на цените на солвентния печат, особено в сегмента на печата за външна реклама - тенденция, която кара фирмите да преосмислят инвестиционните си намерения.

Решението е да се избяга от въпросния сегмент и неговите нерешими за момента проблеми - жестока конкуренция, големи обеми за печат срещу нищожна печалба, трудно плащащи клиенти, скъсяващи се срокове, все по-нискокачествени медии и мастила и свързаните с това рекламации. Да не говорим за типичните и добре прикривани усложнения, породени от химическия състав на солвентните мастила - изключително вредни за здравето на работниците и за околната среда, често изобилстващи със канцерогенни съставки, например никел. Всеки, който е влизал в помещение, където работи солвентен принтер, знае за какво става въпрос.
 
Всичко това, в някаква степен, е и следствие от типичния за България бизнес модел - фирма Хикс прави това и печели, аз ще направя същото, но на по-ниска цена и "ще убия всички останали с ниски цени".
 
Всеки бизнесмен знае - основна предпоставка за развитието на силно печеливш бизнес е Уникалността. Когато си уникален, ти определяш цената, а не конкуренцията. Когато си уникален, ти печелиш най-добрите клиенти - тези, които държат на качеството, на обслужването, на новите идеи, тези които плащат твоята цена, а не се пазарят за стотинки и които са Лоялни!
 
Солвентният печат, като възможност за печалби и уникалност не е изчерпан!
Има една ниша, която все още стои незапълнена. Ако приемем, че в основата на пирамидата се намират огромните 5 и 3,20 метрови машини, с тяхната висока продуктивност и относително ниско качество на печат, то в средата на пирамидата се намират машините с ширина типично до 1,60 м и със сравнително добро качество на печат - произведени основно от ОЕМ партньорите на EPSON - Mimaki, Roland и Mutoh. В този сегмент се намираха и продуктите на HP - DesignJet 8000s и 9000s - които всъщност са произведени по лицензно споразумение от SEIKO, японският холдинг, част от който е и Seiko EPSON Corporation. (В момента принтерите DesignJet 8000s и 9000s вече не се предлагат за продажба, поради изтичане на лиценза.)
Върхът на пирамидата е свободната ниша - еквивалент на широкоформатните фото-принтери, работещи с мастила на водна база, но съчетани с атмосферната устойчивост и непретенциозността на солвентните мастила. И точно тук, на върха, застава Epson Stylus Pro GS6000. Той създава нови пазарни възможности за солвентния печат.
 
Думата има огромният опит в разработката (а не в закупуването отвън) на най-авангардни технологии за инк-джет печат:
- печатащите пиезо-глави, изстрелващи капки с обем 3,7 пиколтра, с идеална сферична форма и перфектно позициониращи ги върху медията, гарантирайки възможно най-фините детайли и най-плавните полутонове,
- UltraCrome GS мастилата, осигуряващи най-широкото цветно пространство, изчистени от всякакви канцерогенни съставки, с нищожно съдържание на VOC, не-дразнещи кожата на оператора, неизискващи специална вентилация и освободени от знака "Х - ВРЕДНО" върху опаковката- уникалната LUT технология за превръщането на битовете дигитална информация за цвета в рецепта от кои мастила и по колко капки са необходими за точното му възпроизвеждането върху медията - съчетала знанията и достиженията на най-големите умове в областта на изучаването и управлението на цвета
 


Ето само няколко примера за приложения, които в лицето на Epson Stylus Pro GS6000 намират за пръв път реална изява в света на солвента:
- печат с професионално качество на фотография и арт-репродукции за интериор И ЕКСТЕРИОР, без необходимост от защитен лак
- печат на POS и POP дисплеи - обикновено на маркови скъпи стоки, бижутерия, парфюмерия, козметика, мода, алкохолни напитки, сладкиши - изискващи безкомпромисно качество при гледане отблизо, често със задно осветяване, при което всеки дефект личи (например бендинг)
- панаирна и изложбена графика, декори и обозначения
- декорация на витрини и интериор - особено при интериора, където никой не обича, а често е и забранено да мирише на солвент
- печат на "трудни" маркови/фирмени цветове, често избирани по каталога на Pantone и нямащи точен аналог в CMYK пространството
- висококачествена автомобилна графика, за гледане отблизо
- печат на карти - военни, географски, рекламни - с най-фини детайли и същевременно устойчиви на дъжд и слънце
 


Epson Stylus Pro GS6000 е реална възможност за печеливша инвестиция, защото той е УНИКАЛЕН и ще направи и Вас уникални, и защото той създава нови пазари - нещо, което заради кризата, всеки в момента определя, като жизненоважно за бизнеса.
 
Ако решите за инвестирате или просто да се запознаете с възможностите, ние от FACTOR.BG - българският ProFocus партньор на EPSON ще се ангажираме със следното:
- най-ниска цена в Европа за GS6000 - 23970 Евро без ДДС, без RIP
- безплатно транспортиране до вратата Ви
- безплатно инсталиране и обучение за работа и обслужване на машината
- консултация за избор на подходящa конфигурация EFI Fiery XP RIP
- доставка на спектрофотометър на преференциална цена
- безплатно генериране на до 5 профила за Вашите медии
- една година безплатно гаранционно обслужване, на място при Вас
- честно, партньорско отношение - ще се стараем да помогнем със всичко възможно
 
FACTOR.BG е фирма с 18 годишен опит в областта на рекламата и печата, в почти всичките им разновидности.
Нашият бизнес е и нашата страст - ние обичаме работата и клиентите си.
Наши партньори са някои от най-уважаваните и проспериращи фирми в света, които са ни оказали огромната чест да доверят на нас представянето си в България:
EPSON (ProFocus Partner) - Най-качествените Широкоформатни Фото и Солвентни принтери "Stylus Pro"
EPSON (Distributor) - DiscProducer - робот за автоматизиран запис и фотореалистичен печат на CD/DVD
Efi (Distributor) - High-End Решения за дигитална цветна проба Colorproof XF, RIP софтуер Fiery XP
Hahnemuehle (Distributor) - Digital FineArt - висш клас медии за фотографии и репродукции
DTG (Distributor) - Професионални японски принтери за директен печат върху тъмни и светли фланелки
GeoKnight (Distributor) - Професионални американски термопреси за фланелки, шапки и чаши, с доживотна гаранция
DuPont (Disributor) - Мастила Artistri 5000+ за директен инк-джет печат върху тъмен и светъл текстил
 
За контакти:
www.factor.bg
info@factor.bg
0899 878319 - Георги Чакъров


print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама