ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нови пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

Нови пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

Неделя, 20 Юли 2014 ( прочетена 2240 пъти)


Kiian Specialty представиха FREE, продуктова гама от пластизолни мастила за ситопечат без PVC, които отговарят на международните стандарти за печат върху текстил и могат да бъда прилагани върху повечето видове платове, от памук до синтетика.

пластизолни мастила без PVC за текстилен печат

 

Мастилата FREE са базирани на пластизол без PVC или фталати и предлага характеристиките на стандартните пластизолни мастила. Мастилото е гладко и меко на допир, не е лепкаво и има матова повърхност, която напомня на тази на мастилата на водна основа.

Мастилото е получило сертификация по стандартите OEKO-TEX® 1001 и GOTS2 и също така е извън списъка на Nike със субстанции, на които са наложени ограничения. Тези тестове и сетификации осигуряват на производителите и търговци на дрехи и текстил гаранция, че отговаря на изискванията за опазване на околната среда.

Мастилата FREE могат да се печат едно върху друго преди да са изсъхнали без ограничения, а бялото мастило FREE Flash White демонстрира отлично сушене с UV лампи, съчетано с висока оптична плътност. В същото време FREE не изсъхва върху ситото на стайна температура, което премахва нуждата от почистване след прекъсвания в производството. Мастилата са готови за употреба и не изискват смесване, добавки, специално съхранение или особен начин на работа.

Добрата адхезия прави мастилата FREE идеални за използване върху спортни облекла и бански костюми, а широката гама специални ефекти може да добави стойност към дрехите и материите. Това включва печат с 3D ефект и добавяне на бляскави и метални прахове към прозрачните мастила FREE.

„Мастилата FREE съчетават производителността на традиционните мастила с пластизол с екологичните качества на мастилата на водна основа, което осигурява на печатниците и клиентите окончателното решение, което търсеха,“ каза Frank Jellinek, директор на маркетинга и продажбите на Kiian Specialty Inks.

„Това наистина универсално мастило може да се използва с естествени и синтетични платове, което позволява на производителите да намалят складовите наличности, като едновременно с това спазват изискванията си за опазване на околната среда, както и тези на клиентите. Проведохме подробни полеви тестове в различни региони и климатични условия и обратната връзка, която получихме, надхвърли очакванията ни,“ добави Jellinek.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев
 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама