ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нови UV мастила и форми от Flint Group

Нови UV мастила и форми от Flint Group

Вторник, 21 Януари 2014 ( прочетена 2140 пъти)


Flint Group представиха гама от мастила с UV и UV LED сушене с намалена консумация на енергия за листови офсетови машини. Компанията обнови и гамата си форми за флексографски печат Nyloprint.

UV <a href=мастила Flint Group" width="385" height="248" />

Новите мастила включват Ultraking XCURA, мастило с UV сушене, подходящо за работа с модифицирани нискоенергийни живачни лампи (UV LE/HUV) с дължина на вълната от 290nm до 460nm. Тези лампи, които могат да се инсталират и на съществуващи машини, изразходват по-малко енергия и отделят по-малко топлина от стандартните. Това ги прави подходящи за печатници, които искат да навлязат в UV печата с минимални инвестиции и позволява възможност за печат на термочувствителни фолиа.

UV LE/HUV лампите премахват и озонирането при процеса на сушене на мастилото, което подобрява работната среда и премахва нуждата от специална система за вентилация. Richard Wilson, директор на мениджмънта за UV продуктите на Flint Group, каза, че мастилата от гамата Xcura ще бъдат атрактивна опция за печатниците, които искат да предложат по-кратки срокове и web-to-print решение на клиентите си.

Второто ново мастило, Ultraking XCURA LED, е разработено да работи с UV LED лампи с висока мощност и дължина на вълната 395nm. Те изискват с 40% по-малко енергия от традиционните UV лампи. Този тип лампи намаляват отделяната топлина и озон и имат много по-дълъг живот от стандартните (20000 часа срещу 2000 часа).

И двете мастила са подходящи за печат на материали, които няма да се използват за опаковане на хранителни продукти и са подходящи за хартия и картон с и без покритие, както и за определени непорести материали.


Flint Group представи и нови форми, която се измива с вода, предназначена за нанасяне на UV лакове. Nyloprint WA-S и WA-S Digital са предназначени за печат на защитени документи и банкноти и времето за подготовка е 25-30 минути.


Производителят разшири и гамата си решения за флексопечат с представянето на Nyloflex Dryer FIII И Nyloflex Light Finisher FIII, които допълват Nyloflex Next Exposure FIII.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама