ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нововъведение от Amazon предвещава възможности за печатната индустрия

Нововъведение от Amazon предвещава възможности за печатната индустрия

Четвъртък, 13 Февруари 2014 ( прочетена 1154 пъти)


Онлайн магазинът Amazon вече дава възможност на потребителите си в САЩ просто да снимат опаковката на продукт и да получат връзка към същия продукт в Amazon.

Amazon Flow

 

Amazon Flow се предлага като самостоятелно приложение от няколко години и възможността да сканира баркодове и да сравнява цените в магазина с тези онлайн не е новост. Допълнителната поддръжка на разпознаване на текст и изображения, обаче е новост. Amazon са създали база данни с „десетки милиони“ продукти от американския пазар, което позволява на потребителите да сравняват цените на им в търговските центрове или вкъщи с цените в Amazon като просто заснемат опаковката със смартфоните си.

„Сега, след като идеята е възприета от Amazon, всеки, който се е съмнявал, че разпознаването на изображения и интерактивния печат ще се случат, може да помисли дали да не отиде и да измие устата си със сапун и вода,“ каза Peter Lancaster, основател на Documobi, платформа за разпознаване на изображения, подобна в някои отношение на Flow.

Нововъведението на Amazon е предназначено най-вече за iPhone с iOS7 и засега се предлага само за американския пазар. Очаква се до няколко месеца да е налично и в някои европейски страни. Отзивите за момента са, че приложението работи бързо и точно.

Amazon доказа, че технологията за разпознаване на изображения работи. Неочаквано тя е огромна заплаха за всеки, който продава нещо. Не става дума за подсилена реалност, QR кодове или радиочестотна идентификация – това обяснявахме в последните две години, сега се надявам, че собствениците на търговски марки и печатната индустрия ще осъзнаят заплахата и още по-важно възможността“, допълни Lancaster.

Според Lancaster, въпреки че технологията първоначално ще е насочена към по-големите търговци и марки, тя ще засегне и относително малки организации сравнително скоро, което ще предложи значителни възможности на печатниците. Lancaster признава, че в някои отношения нововъведението на Amazon нямаше как да е по-добро за компанията му. Последната версия на интерактивното приложение за разпознаване на изображения работи с шестата версия на крос медиа решението DirectSmile.

„Това, което можем да направим, е да предложим на търговците алтернатива на Amazon, така е да имат собствени приложения, които използват нашата технология, привличат хората към специални предложения или изграждат връзка с индивидуални клиенти, базирана на информацията за тях, за да останат лоялни към тях.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама