ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Новото поколение 3,2 метрови сублимационни принтери за печат върху текстил на EFI вече са на пазара

Новото поколение 3,2 метрови сублимационни принтери за печат върху текстил на EFI вече са на пазара

Четвъртък, 26 Януари 2012 ( прочетена 2144 пъти)


EFI VUTEk TX3250r работи с нови, бързосъхнещи мастила и предлага висока скорост и високо качество на печат.

EFI обявиха, че принтерът за текстил EFI VUTEk TX3250r вече е на пазара. Според производителя, той позволява на потребителите да отговорят на нуждите и изискванията на нарастващия пазар за печат върху различни тъкани. VUTEk TX3250r е ново производствено решение с ширина на печата 3,2 метра. Тази машина е наследник на първата индустриална система за печат върху текстил на EFI, VUTEk FabriVu, представена през 2002.

EFI VUTEk TX3250r използва нови, бързосъхнещи мастила, които осигуряват скорост от 167 кв. м. в час. Машината има висока резолюция и възможност за печат с 8 цвята за продукти, които изискват високо качество. Има и възможност високоскоростен печат с 4 цвята (CMYK) за изпълнение на поръчки с голям обем. Принтерът може да печата директно върху текстил, като и индиректно, чрез трансферна хартия, което позволява на потребителите да работят с повече медии. Той е подходящ и за потребители, които искат да разнообразят традиционният печат върху винил като предложат продукт, който вреди по-малко на околната среда, по-лесен е за инсталиране и осигурява по-големи маржове.

Компанията от САЩ, Indy Imaging, е сред първите притежатели на VUTEk TX3250r. Според президентът й, Robbie Gordon: „На нашия пазар най-важни са надеждността, качеството и времето за реакция и трябва да притежавате всичко това едновременно. Клиентите ни забелязаха разлики и в трите показателя. Това, което ни отнемаше часове, сега отнема минути. Качеството, което не можехме да предложим с принтерите с 300 точки на инч, вече със сигурност е налично при 1080-те точки на VUTEk TX3250r.

Скоростта и качеството на този нов принтер изпреварват конкуренцията. Сега можем да печатаме банери с ширина 3 метра, което отваря пред нас нова ниша за знамена и банери с по-големи размери.”

„Представянето на TX3250r трябва да направи печатът върху текстил достъпен за клиентите ни и да им позволи да спечелят нови пазарни ниши”, каза Scott Schinlever, вицепрезидент и генерален мениджър на мастиленоструйните решения на EFI. Възможността за печат върху текстил отваря нови пазари за потребителите и разширява съществуващите им възможности. В EFI също така сме фокусирани върху очакванията на клиентите за качество и надеждност”

VUTEk TX3250r използва директна сублимационна технология, която запазва мекотата на плата, която потребителите предпочитат. Чрез този метод се постигат по-ярки цветове и крайният продукт няма неприятна миризма. Освен това, TX3250r позволява печат върху полиестер, който се счита за по-екологичен от винила. Изображенията, отпечатани с TX3250r могат да бъдат прани, сушени и сгъвани без това да остави следи. Така те могат да се съхраняват и използват отново.

Източник: пресинформация от EFI
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама