ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ново изследване показва как връзката между печата и електронните издания влияе на печалбите

Ново изследване показва как връзката между печата и електронните издания влияе на печалбите

Четвъртък, 5 Юли 2018 ( прочетена 910 пъти)


За да гарантират, че увеличаването на популярността на електронните книги (в момента над 20% от продажбите на книги) не отнемат от успеха на печатните версии, много издатели забавят публикуването в цифров формат с няколко седмици след издаването на физическата книга.

Изследване книги

 

Въпреки това, ново изследване на INFORMS journal Management Science открива, че забавянето на електронната версия не води до увеличаване на продажбите на печатното издание. За сметка на това, то може да намали продажбите на електронната книга с почти 50% след като излезе на пазара.

„Издателите се сблъскват с предизвикателството да продават книги както в печатен, така и в цифров формат,“ казва авторът на изследването, Hailiang Chen от City University от Хонк Конг. „От една страна, доставчиците на платформи за електронни книги като Amazon твърдят, че те не вредят на продажбите на печатни издания. От друга страна, издателите се тревожат, защото електронните книги предлагат същото съдържание като печатните, но по-ниската цена означава, че отнемат дял от продажбите на отпечатаните книги.”

Изследването, озаглавено, „Въздействието на дистрибуцията на електронни книги върху продажбата на печат: Анализ на естествен експеримент,“ е проведено от Chen, както и от Yu Jeffrey Hu от Технологичния институт на Джорджия и Michael Smith от институтът Карнеги Мелън. През 20 седмично изследване през 210, изследователите са оцени 182 художествени и нехудожествени книги, 83 от които имат цифрова (Kindle и Amazon) версия, публикувана по едно и също време. 99 от книгите имат печатна версия, публикувана преди цифровата, последвана от дигитална, за Kindle и Amazon между една и осем седмици по-късно.

Сред книгите, чиято версия за Kindle е забавена има 48.2% по-малко прояви за Kindle в сравнение с книгите, при които и двете версии са издадени едновременно. В Amazon, където клиентите обикновено купуват както печатни, така и дигитални версии на книгите, изследователите не отчитат ръст на продажбите на печатните издания в резултата на отлагането.

Източник: papers.ssrn.com
Текста написа: Матртин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама