ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ново поколение софтуерен RIP - PixelBlaster от SAi

Ново поколение софтуерен RIP - PixelBlaster от SAi

Сряда, 14 Март 2012 ( прочетена 2091 пъти)


По време на Fespa 2012 в Барселона SAi представиха PixelBlaster - софтуер за дигитален широкоформатен печат от ново поколение.

PixelBlaster е най-новият мултифункционален софтуер на Scanvec Amiable за дигитални широкоформатни студиа, печатници и различни други потребители със специфични нужди за печат на текстил, керамика стъкло и др. PixelBlaster елиминира необходимостта от работа с няколко софтуера, осигурява цялостно управление и улесняване на работните процеси, увеличава рентабилността.
PixelBlaster
Софтуерът не е просто RIP, а цял пакет от приложения. PixelBlaster е цялостно решение, което обхваща проверка и подготовка на файловете, управление на цвета, RIP енджин за обработка, модул за контурно рязане, проверка на изходните файлове и отпечатването им. Всеки от модулите – PB Engine, PB Central, PB Profiler или PixelBlaster Q може да бъде инсталиран и ползван на MAC и Windows операционни системи като инсталацията e максимално улеснена.

PB Engine
Този модул е „сърцето“ на PixelBlaster, но може да работи във фонов режим. Всеки прозорец на този модул представя изходно устройство, което може да е принтер, режещ плотер или TIFF/PDF файл за връзка с отделен RIP софтуер.

PB Central
От този модул предпечатаря може да укаже кои файлове на кои устройства да бъдат отпечатани, с какви цветови настройки, с какви параметри, с какви довършителни операции и т.н.  PB Central обезпечава работата по подготовка на файловете и свежда до минимум нуждата от работа с Adobe Illustrator, Indesign, Photoshop, Quark и CorelDraw.  Предлага пълен достъп до  PDF файлове. Изключително преимущество е, че коригирани файлове във Photoshop се отразяват веднага и в Central.

PixelBlaster Q
Позволява на оператора да размножава файловете, да разполага файловете оптимално по медията и др. В този модул не може да се извършва прерипване на файлове, оразмеряване или управление на цветови настройки.

PB Profiler
Чрез този модул се създават CMYK профили с поддръжка на чисти цветове. Създава N-Color профили в комбинация с ProfileMaker
PixelBlaster предлага още ред модули и функции за довършителни операции - определяне на бройки и разполагане на маркери за капси, заедно с „раздувка“ на файла, сгъване на отпечатъка

Поставяне на капси
Поставяне на капси

Усъвършенстван инструмент за разделяне на големи файлове

Усъвършенстван инструмент за разделяне на големи файлове

Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени

Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени Работа с Step&Repeat функция например при създаване на десени

Работа с бяло, лак и специални цветове

Работа с бяло, лак и специални цветове

Печат на текстил: Дефиниране на специални цветове като чисти или съставни

Печат на текстил: Дефиниране на специални цветове като чисти или съставни

PixelBlaster e базиран на Клиент-сървър концепция за средни и големи печатници и е насочен към специални текстилни приложения с истински Step & Repeat възможности, поддръжка и генериране на ICC профили за специални цветове. N-Color функцията позволява използването не само на 4, 6 или 8 цвята, а на произволен брой цветове. Предвидена е работа с променливи данни (буквено/цифрени и изображения). Работата е улеснена, благодарение на поддръжката на бяло и специално мастило, различни шаблони за билборди, ролни дисплеи, облепване на автомобили и др., благодарение на drag and drop функции.

Източник: Адком


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама