ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов етикет на Johnny Walker ще комуникира с потребителите

Нов етикет на Johnny Walker ще комуникира с потребителите

Четвъртък, 12 Март 2015 ( прочетена 2183 пъти)


Компанията Diageo, собственик на марката Johnny Walker, в съдействие с норвежката агенция Thinfilm разработи прототип на етикет, който комуникира със смартфоните на своите потребителите.

NFC (Near Field Communication)

 

Става въпрос за новия отпечатан син етикет, който няма сензори или батерии, но въпреки това предлага едно ново и по-различно преживяване.

Етикетът може да даде информация дали бутилката е била отваряна, но също така може да предоставя информация за промоции или различни рецепти за коктейли. От Thinfilm са използвали своята OpenSense технология, която се основава на NFC (Near Field Communication) възможностите на модерните смартфони. По този начин могат да се изпращат сигнали на разстояние до 10 сантиметра. Технологията позволява на Diageo да проследява движението на всяка бутилка във всеки един момент от време. Дори фабричните печати да бъдат разрушени, този етикет предоставя допълнителна възможност за защита и удостоверяване на автентичността на продукта.

Отпечатаните по този начин етикети все по-често намират приложение и имат потенциал да заменят или най-малкото да се конкурират с добре познатите QR кодове, поставяни върху печатните материали. Наскоро агенцията Tomoco показа как NFC може ефективно да се приложи в печатната реклама.

Докато етикетът на Johnny Walker все още е в процес на разработка, от Thinfilm имат набор от решения за умни опаковки. Компанията работи с дистрибутори на храни и помага за проследяване на доставките. Етикетите могат да се програмират така, че да разпознават дали храната е подложена на много висока или много ниска температура и да сигнализират търговците за това.

 

NFC (Near Field Communication)Също така се разработват и печатни етикети с памет, която може да бъде презаписвана. Наскоро Xerox патентова подобна технология за производство, с която планира да бъдат произвеждани около милиард подобни етикета. Последните биха били подходящи за компании, произвеждащи луксозни стоки или фармацевтични продукти.

Източник: blog.drupa.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама