ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов изпълнителен директор на Kodak

Нов изпълнителен директор на Kodak

Неделя, 16 Март 2014 ( прочетена 1049 пъти)


Компанията обяви назначаването на Jeff Clarke за изпълнителен директор.

Опитът на Clarke включва технологии, корпоративни финанси и бизнес продажби. Предишната му длъжност е била в частната инвеститорска компания Augusta Columbia Capital, където е бил управляващ партньор и съосновател. Бил е финансов директор на Compaq преди сливането на компанията с HP. След него е станал изпълнителен вицепрезидент за глобалните операции на HP. Работил е там от 2002 до 2003.

 

Jeff Clarke изпълнителен директор Kodak


Председателя на борда на директорите на Kodak James Continenza коментира, че уменията и опита в бизнеса на Clarke са го направили идеалният кандидат за работата: „Съчетанието му от умения и опит в технологията, финансите, операциите и международния бизнес са точно качествата, които търсехме в следващия лидер на Kodak.“

Във видеообръщение към служителите, Clarke каза, че ще проведе световна обиколка през идващите месеци, за да оцени сегашното състояние на Kodak. „Планирам да пътувам и да срещна много от вас по време на детайлните оценки на дейността ни, маркетинга и продажбите ни“, заяви той.

„Ще вземем решенията си на основа на тази информация и това, което научим от клиентите си.“ Clarke описа стила си на управление като „открит, отговорен и базиран на сътрудничеството“. Бившият изпълнителен директор Antonio Perez заема позицията на специален съветник на борда на компанията.

Според споразумение, подписано преди излизането на Kodak от защитата на глава 11 през септември 2013, Perez ще продължи да е служител на компанията през оставащите 12 месеца от договора си. След това през още две години ще получава по един милион долара годишно, за да не работи за конкурентна компания.

Базовата заплата на Clarke от един милион долара годишно е с 9% по-ниска от тази на Perez, която беше 1,1 милиона долара. Тази сума може да се удвои, в случай, че поставените цели бъда изпълнени.  Kodak предсказа очаквани печалби за 2014 преди удържането на данъците от 200 милиона долара. Очакваните продажби са на стойност 2,6 милиарда долара.

Clarke получи още 4 милиона в акции на Kodak.  В деня на назначаването акциите на компанията паднаха с 3 цента до 27,20 долара.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговски представител
гр. Варна
фирма GPTS Ltd

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама