ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов плотер в Е Принт

Нов плотер в Е Принт

Сряда, 14 Август 2013 ( прочетена 3185 пъти)


Димитър Йорданов от Е Принт разказва за новото оборудване, пазара и стратегията, по която се развива фирмата.

Е Принт работи на пазара от 1992 година. Предлага офсетов, дигитален и широкоформатен печат и всички съпътстващи ги довършителни операции. Освен печатна реклама, фирмата се занимава и с търговска дейност - продава метални гребени и консумативи, както и машини за полиграфията.

Разговаряме с Димитър Йорданов, управител на Е Принт. Отговаря за всички производствени мощности, управлява продажбите, може да работи на всички дигитални и книговезки машини, обслужва и клиенти. Постоянно е в движение из печатницата наравно със служителите си.

е принт

За новия плотер от Пирина Технологии, за българското производство и новите възможности


"Плотерът ни е българско производство - един от трите, продадени от Пирина Технологии в България, а зад граница са доста повече. Да, продават се плотери, но малко са българските. Ние заложихме на родната марка. Сервизът е под ръка, но дано не се възползваме от него. Купихме си плотер, тъй като имахме поръчки за изрязване на малки тиражи, които изнасяхме навън. С този плотер затворихме напълно цикъла на цифрово производство на малотиражни и бутикови изделия и се ориентираме към производството на малотиражни опаковки и разнообразни бутикови продукти без производство на щанц форми - оборудването има възможност да прави брайлови букви и преге, подходящо е за малотиражни опаковки на лекарства. Реже картон, велпапе, лайтборд и др. материали до 1см. Засега се справя много добре с поръчките, които имаме. Но в интерес на истината все още му разучаваме възможностите и се учим как да работим с него."

е принт

От офсетов към дигитален и широкоформатен печат


"
Вече няма специализирани печатници, които правят само една услуга. Ние бяхме офсетова печатница, след това закупихме дигитално и широкоформатно оборудване. Печатаме разнообразни продукти, имаме и търговска дейност. В момента дори машините ни са повече от хората. Покрай новите услуги идват и нови запитвания. На настоящите си клиенти постоянно предлагаме нови неща. Сега е слаб сезон, няма работа за всички машини и честно казано, не знам дали в дългосрочен план това е правилният подход, но аз избрах него - повече и нови услуги за клиентите ни. Също така търговската ни дейност се движи успоредно с печата, така че диферсифицираме портфолиото си."

е принт

За малките тиражи и пазара


"В момента пазарът и клиентите са абсолютно непредсказуеми. Има клиенти, които намаляват бюджета си, а след това го увеличават петкратно като поръчват нестандартни или скъпи продукти. Други го намаляват или съвсем спират да поръчват. Факт е, че поръчките за дигитален печат растат непрекъснато. Тъй като разполагаме и с офсетово и дигитално оборудване, мога да дам избор на клиента - бърза поръчка на по-висока цена или по-бавна поръчка на по-ниска цена. Но всичко зависи от тиража - винаги избираме най-изгодната технология за клиента.

е принт

Като цяло клиентът не се интересува кое на какво печаташ, за него е важно какво получава накрая като срокове, качество и цени. Но, разбира се и нас ни засяга войната за ниски цени при офсетовите и дигитални печатници. Някои колеги убиват пазара с ниските си цени, което в дългосрочен план е убийствено за всички. Отказахме се и от поръчки, при които се търси само ниска цена."

е принт

Книгите на дигитален печат и персонализацията


"Печатаме книги в малки тиражи - можем и една бройка да направим. Обикновено печатаме за малки събития, семинари - около 35-50 бройки, единични бройки учебници и рекламни материали. Книгите, които са поръчвани досега, не са имали изискване за персонализация. Изобщо клиентите не са узрели за истинската персонализация на рекламните материали, каквато може да предложи дигиталният печат. Печатаме бланки с баркодове, номера, много формуляри с персонализация, най-различни билети и ваучери, багажни стикери и контролни етикети - такъв тип персонализиране се поръчва при нас. Като цяло, за да се развива рекламата и печата трябва да има производство. Имахме клиент, който си отпечата 16 брошури за изложение във Виетнам. За повечето фирми няма работа на българския пазар в момента. Когато тръгне икономиката и държавата се управлява добре, ще има работа и в рекламата и печата.

е принт

 

 

Вижте още за Е Принт. Фирмата се занимава с офсетов, дигитален и ширикоформатен печат. Книговезка обработка, щанцоване, ламиниране, метални лайсни, метални спирали. Продажба на метални гребени, консумативи и машини за полиграфията.

гр. София
Цар Борис III № 41
Тел.: 02/ 952 67 95
Тел.: 0899/ 142 737
www.eprint-bg.com
www.rapidlabelprinterbg.com
www.6tampa.com

 

Вижте профилът на Е Принт в електронния каталог polygraphy.infoprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама