ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов стандарт подготвя революция в производството на персонализирани продукти

Нов стандарт подготвя революция в производството на персонализирани продукти

Понеделник, 11 Октомври 2010 ( прочетена 1792 пъти)


Пълните възможности на печата на променлива информация (Variable Data Print, VDP) ще бъдат отключени след публикуването на новия стандарт ISO 16612-2 (PDF/VT).


PDF/VT дефинира формат за обмен на поръчките с персонализирана информация, базиран на PDF. Той ще позволи по-бърза обработка на продукти с богато графично оформление за печат на високоскоростни цифрови преси. Ускоряването на процеса ще става чрез обединяване на повтарящите се текстове и графични елементи.

Прилагането на новия стандарт е следващата стъпка в развитието на VDP. От него се очаква да опрости и ускори отпечатването на материали за пощенски кампании и персонализирани промоционални материали.

Martin Bailey, технологичен директор на Global Graphics, каза: “Ясното описване на допълнителната информация за персонализираните поръчки в стандарта PDF/VT ще помогне на цялата индустрия да премине от специализирани и несъвместими файлови формати към употребата на PDF. Освен останалите предимства, новият стандарт позволява по-бързо отпечатване на поръчките с променлива информация.”

Стандартът вече се поддържа от последната версия на Adobe PDF Print Engine, съответно ще бъде наличен в следващото поколение решения за управление на работния процес в цифровия печат. Naresh Gupta, вицепрезидент по печата и издателската дейност в Adobe, каза: “Вярваме, че този стандарт ще отговори на очакванията към VDP продуктите и ще доведе до растеж в сектора на цифровия печат.

Значителен брой доставчици в областта на цифровия печат са се обявили в подкрепа на новия стандарт. Сред тях са Callas, Kodak, EFI, Global Graphics, GMC, HP Indigo, Konica Minolta, Printable, Screen, Ultimate Technographics, Xerox, и XMPie.

Martin Bailey
На снимката: Martin Bailey

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама