ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов стандарт подготвя революция в производството на персонализирани продукти

Нов стандарт подготвя революция в производството на персонализирани продукти

Понеделник, 11 Октомври 2010 ( прочетена 1474 пъти)


Пълните възможности на печата на променлива информация (Variable Data Print, VDP) ще бъдат отключени след публикуването на новия стандарт ISO 16612-2 (PDF/VT).


PDF/VT дефинира формат за обмен на поръчките с персонализирана информация, базиран на PDF. Той ще позволи по-бърза обработка на продукти с богато графично оформление за печат на високоскоростни цифрови преси. Ускоряването на процеса ще става чрез обединяване на повтарящите се текстове и графични елементи.

Прилагането на новия стандарт е следващата стъпка в развитието на VDP. От него се очаква да опрости и ускори отпечатването на материали за пощенски кампании и персонализирани промоционални материали.

Martin Bailey, технологичен директор на Global Graphics, каза: “Ясното описване на допълнителната информация за персонализираните поръчки в стандарта PDF/VT ще помогне на цялата индустрия да премине от специализирани и несъвместими файлови формати към употребата на PDF. Освен останалите предимства, новият стандарт позволява по-бързо отпечатване на поръчките с променлива информация.”

Стандартът вече се поддържа от последната версия на Adobe PDF Print Engine, съответно ще бъде наличен в следващото поколение решения за управление на работния процес в цифровия печат. Naresh Gupta, вицепрезидент по печата и издателската дейност в Adobe, каза: “Вярваме, че този стандарт ще отговори на очакванията към VDP продуктите и ще доведе до растеж в сектора на цифровия печат.

Значителен брой доставчици в областта на цифровия печат са се обявили в подкрепа на новия стандарт. Сред тях са Callas, Kodak, EFI, Global Graphics, GMC, HP Indigo, Konica Minolta, Printable, Screen, Ultimate Technographics, Xerox, и XMPie.

Martin Bailey
На снимката: Martin Bailey

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на режещ плотер
гр. София
фирма ДотБрейн

Водачи на машини за полагане на пътна ма...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама