ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов текстилен принтер, задвижван от ремък от Mimaki

Нов текстилен принтер, задвижван от ремък от Mimaki

Понеделник, 24 Октомври 2016 ( прочетена 1188 пъти)


Mimaki ще пуснат в продажба нов текстилен принтер, задвижван от ремък, предназначен за производство на мостри, изгодни къси тиражи и уникални отпечатъци.

Tx300P-1800B

 

Tx300P-1800B им ширина на печат от 1.8 м и е задвижвана с ремък версия на Tx300P-1800. Той е разработен, за да допълни големите текстилни машини на La Meccanica Costruzione Tessili, компания, която Mimaki купи по-рано тази година. Машината е предназначена за печат върху тъкани, включително обемисти текстурирани материали, изкуствени материали и разтегливи материали като плетива. Опасността от смачкване и прегъване на материята по време на печат е намалена благодарение на транспортната система, базирана на ремък, който включва вал, валове, които предпазват от смачкване на материята и осигуряват постоянни резултати на печат.

Машината печата със скорост до 50 кв. м. в час, като висококачествения печат е със скорост около 22 кв. м. в час и максимална разделителна способност до 1400 dpi. Според производителя принтерът премахва необходимостта от почистване с пара или пране при печат с пигментните мастила Mimaki TP400, което пести време, пари и потенциално замърсяване на водата.
Mimaki ще предложат пет различни типа мастила за машината. Това включва сублимационното Sb420, идеално за платове, базирани на полиестер, дисперсионното Dd400, което осигурява висока устойчивост на светлина при печат на полиестер и микрополиестер и пигментното мастило за текстил TP400, което е подходящо за материали като полиестер, памук, коприна, вискоза, изкуствена коприна и вълна.

Друга възможна опция е реактивното мастило Rc400, което е подходящо за печат на естествени материали като памук коприна и вълна и киселинното мастило Ac400. И двете изискват предварителна обработка и обработка след печата за предотвратяване на избеляването и отделянето на цвета.

Според Mimaki тези мастила имат ярки, богати цветове в пълната гама нюанси, необходими на модната индустрия и производителите на облекла както и висока устойчивост на вода и светлина. Специална функция на машината позволява всяко мастило да бъде пропускано през дюзите на базата на специфичните си характеристики, което позволява прецизно нанасяне на капките мастило на тъканта.

Източник: mimaki.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама