ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нов фото-принтер от Epson печата снимка 10/15 за 5 стотинки!

Нов фото-принтер от Epson печата снимка 10/15 за 5 стотинки!

Сряда, 21 Март 2012 ( прочетена 15893 пъти)


От тази седмица FACTOR.BG започна продажбата на новия фото-принтер Epson L800.


Накратко характеристики:
- 6 цветен - C, M, Y, K, Lc, Lm, (dye inks)
- Фото-печат, без бели полета отстрани, на снимки и документи с формат до А4
- директен фотореалистичен печат на printable CD/DVD. При използването на Watershield дискове от FACTOR.BG, изображението не се надрасква, не се размазва и изглежда като лакирано, с огледален гланц!
- Себестойността на ОРИГИНАЛНОТО мастило е 5 стотинки с ДДС на снимка 10/15 см. Тази цена е калкулирана при печат на снимки с наситени цветове!
- Използва се специално проектирана от Epson система за напрекъснато захранваме с мастило, а мастилата се продават на флакони по 70мл.
- Цената на принтера е много близка до цената на комбинацията Epson Stylus Photo P50, с рефилна система и китайски/корейски мастила.
- Принтерът е базиран на модела Stylus Photo P50, но е с увеличен ресурс (30000 страници), за да позволи печат в относително големи обеми.

Логична стъпка от страна на Epson, след като години наред захранваше бизнеса на безбройни "производители" на мастила и рефилни системи. Този модел е предназначен само за Източна Европа, Русия и т.н. - страни в които, така или иначе, оригинални мастила за малките фото-принтери не се купуват, заради непоносимо високата им цена.

Доскоро единственият начин да ползва гаранцията и качеството на оригиналните консумативи, но на нормална цена, беше да се закупи принтер от професионалния клас - Epson Stylus Pro 4900 за 1600 Евро без ДДС, или по-голям и съответно по-скъп.
Това, за съжаление, далеч не е по силите на домашните потребители, а дори и на много от професионалните.

Разбира се, Epson L800 няма претенциите да е професионален принтер, нито да печата перфектно черно-бяла фотография, като принтерите от серията Stylus Pro - 4900, 7900, 9900. Въпреки това, много рекламни фирми и фото-студия, които не могат да си позволят по-големи инвестиции, ще могат да предложат на своите клиенти цветен и фото-печат с много добро качество.

Epson L800 обезсмисля рискованото начинание с преправяне на принтер за рефилни мастила - същата себестойност на копие, но с гаранцията и качеството на Epson. Без да се коментират загубата на гаранция, безкрайните запушвания, почиствания, цапаница и проблеми с цветовете, обичайни при използването на рефилни мастила!

Освен снимки, на него може да се печатат визитки, документи, CD/DVD дискове, фотокниги, менюта, дори листовки - при такава себестойност, много хора ще преосмислят възможностите на инк-джет печата, особено при наличието на изключителното разнообразие от достъпни медии, които FACTOR.BG поддържа на склад:
- фотохартии на цена от 4.5 ст. за лист 10/15
- релефни/текстурирани картони за печат на визитки и картички, с покритие за перфектен инк-джет печат
- двустранни инк-джет картони за албуми и фотокниги
- CD/DVD дискове за инк-джет, с уникално гланцово покритие - отпечатаните изображения са като лакирани с УВ лак, не се драскат, не се размазват при търкане с пръсти, устойчиви са на ПОТАПЯНЕ във вода. Най-нисък процент грешки при запис/четене в индустрията.
- матови инк-джет хартии за печат на цветни документи и постерчета

До края на месец март FACTOR.BG ще продава принтера на промоционална цена - за повече подробности:
www.factor.bg
info@factor.bg
0896 738 700


Автор: Георги Чакъров
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама