ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Облагородяване на печата с JETVARNISH 3DS

Облагородяване на печата с JETVARNISH 3DS

Четвъртък, 4 Януари 2018 ( прочетена 831 пъти)


Интервю с Томаш Вишневски, Консултант производствени решения, Коника Минолта България

JETVARNISH 3DS e производствено решение за облагородяване на печатна продукция, включващо частичен, обемен лак и нанасяне на топъл печат. Дава възможност за отпечатване на уникални 3D ефекти при 100% дигитален процес без предварителни подготовки. От 1 до хиляди бройки. 

Как се позиционира JETVARNISH 3DS на българския пазар

Коника Минолта България предлага ексклузивно модела на MGI JETVARNISH 3DS за България - той е с максимален печатаем формат 36,4см х 102см.


MGI е компания, в която Konica Minolta има 40% участие. Тези машини допълват отлично портфолиото ни от дигитални производствени печатни решения.
Това оборудване навлиза на пазара и предлага отлични възможности за облагородяване на печатната продукция за дигиталните и офсетовите печатници.
За България този тип дигитални машини са новост. Системите за частичен лак са добре познати в цяла Европа, Балканите също не са изключение. За пример, в Румъния вече има продадени две машини JETVARNISH 3DS +iFOIL-S. Закупени са от печатници, инвестирали в производството на завършени печатни продукти. 
Какви се техническите предимства на машината

  • Работи както с дигитални, така и с офсетови машини и може да покрие формат Max. 36.4 x 102 cm / 14.33 x 40.15”. Казано на печатарски език, машината е пълна четвъртинка, но на дължина покрива до 102см.
  • Ефектният лак може да бъде обемен - дебелината на UV покритието е променливо, в границите от 21 до 232 микрона върху един лист.
  • Всичко това се случва без необходимост от допълнителни подготовки, изготвяне на пластини, като технологията позволява производство на единични бройки.
  • Медиите могат да бъдат с дебелина не по-голяма от 0,45 мм.
  • Специфичното е, че не е необходимо предварително ламиниране на продукцията, излязла от дигитален или офсетов печат.
  • Не е необходимо предварителното отпечатване на допълнителни марки върху печатния лист за напасване на лака. По този начин машината може да изпълнява всякакъв тип поръчки, включително и външни за фирмата.
  • Сравнително ниска цена на консумативите спрямо конкурентни технологии.
  • Не е необходимо отпечатъкът да се ламинира предварително.
  • Вече ламинирани отпечатъци също могат да бъдат облагородени с лак.


За кого е JETVARNISH 3DS

Оборудването е подходящо предимно за дигитални печатници, чиято сила е в късите тиражи. Също така е подходяща за офсетови печатници, които имат малки или средни тиражи за облагородяване.


Работи отлично дори при тиражи от единични бройки. Частичният UV лак се нанася с едно преминаване на листа без специални подготовки. Това му дава огромно предимство пред използваните в момента в България печатни технологии като ситопечата, например. Можете да изберете дебелината на лака от различни микрони и да комбинирате обемен и частичен лак едновременно, ако желаете. В сравнение със ситопечата, JETVARNISH 3DS дава предимство и при скоростта спрямо познатите печатни технологии в момента.  

Приложенията на оборудването са разнообразни за създаване на ефектни луксозни опаковки, списания, покани, картички, брошури, постери и други.


Какво трябва да знае печатницата, преди да инвестира в това оборудване?
Инвестицията в JETVARNISH 3DS се изплаща за около 5 години. При пълно натоварване периода може да се съкрати значително.
Консумативът е един - няма мат и лак, което означава, че се работи по-бързо - не се губи време за смяна на консуматив.


Ценообразуването и поддръжката са с различен подход в сравнение с клик програмите за дигитален печат. Тук няма клик. Предлагаме различни месечни пакети, в които може да има или да няма цена на консумативи и поддръжка. Печатницата сама може да калкулира ценатана отпечатъка си с вграден лесен калкулатор, който се използва при зареждане на файла. Цената се калкулира спрямо покритие и дебелина на лака като може да се заложи и коефициент за поддръжка, операторска заплата и т.н.


Ако изберете да инвестирате и в модула iFOIL секция, е добре да знаете, че тя работи със стандартни фолиа за печат и печатницата може да купува каквито пожелае, без да е обвързана с една марка или един доставчик.

 Повече за операторската работа и обслужването на JETVARNISH 3DS
Машината е лесна за обслужване като всички действия са с минимална намеса на оператора и се контролират от софтуера на МGI.

Операторът трябва да има основни знания в предпечата, за да знае как да подготви файла, необходим за работа на машината. Огромно предимство на JETVARNISH 3DS е, че има скенер, който сканира изображението и на тази основа се създават опорни точки за нанасянето налака. Не е необходимо предварително да бъдат отпечатвани марки за напасването му. iFOIL секцията също се обслужва лесно, механична е и няма нужда от регистър.


Ще се радваме да ви посрещнем в нашия шоурум, посветен на решенията ни за индустриален печат, за да ви демонстрираме лично възможностите, които JETVARNISH 3DS предлага и да подкрепим вашия напредък.

  

Изтеглете и пример за успешна история на френската компания Quick PRINT, която работи с JETVARNISH 3DS.

 

Заявете своята персонална демонстрация на marketing@konicaminolta.bgprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Организатор производство
гр. Пазарджик
фирма ДотБрейн

Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама