ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Обработка на растерни изображения със Smart Photo Editor

Обработка на растерни изображения със Smart Photo Editor

Сряда, 5 Юли 2017 ( прочетена 1308 пъти)


Smart Photo Editor е софтуер за обработка на растерни изображения. Той предлага набор от интуитивни и лесни за ползване инструменти за редактиране, чрез които всеки може да преработи снимките си без сериозни усилия и предишен опит.

Smart Photo Editor

 

Софтуерът позволява работа със слоеве и маски при това, според създателите си, по начин много по-опростен и по-бърз от Photoshop. Също така могат да се изтриват обекти, да се премахва ефектът „червени очи”, да се комбинират различни изображения и да се работи с перспектива.

Приложението разполага с набор от няколко хиляди ефекта, разработени от други потребители, които могат да се ползват напълно безплатно. Те са сортирани по различни области на приложние и позволяват допълнителни настройки на параметрите. Редно е да отбележим, че много от ефектите изглеждат сходни, а някои са с ниско качество. Причината за това се крие в това, че потребителите сами качват свои подобрени или изцяло нови ефекти и ги сподели с останалите. Даден ефект може да се прилага автоматично към папка със снимки. Самото търсене е трудоемко, но в случай, че откриете нещо подходящо може да бъде запаметено към любими и да се прилага с едно натискане на бутона на мишката.
Отделно от това Smart Photo Editor разполага с опцията „Intelligent Effects”, която е разработена, за да отговори на изискванията на професионалните фотографи. Чрез него може да се контролира, посредством плъзгачи, силата на действие на всеки ефект, както върху цялото изображение, така и върху избрани части от него.

 

Smart Photo EditorСъздаването на изцяло нови ефекти става посредством вграден редактор. Този инструмент позволява да се комбинират и променят различни ефекти, но като цяло е необходимо повече време за разбирането на начин, по който той работи. За целта е необходимо да се потърси информация във форума на разработчиците, където могат да се задават и въпроси.

Продуктът е наличен за безплатен тест в рамките на 30 дни, като той не позволява запис на изображенията. Цената му към настоящият момент е с 50% намаление и е 23.95 евро (еднократна). Софтуерът се предлага и във версия, която може да работи като плъгин към Photoshop и Photoshop Elements, като в този случай цената с отстъпка към момента е 39.95 евро (еднократна). Въпреки не толкова интуитивния си интерфейс и наличието на повтарящи се ефекти, които затрудняват търсенето, Smart Photo Editor е една добра и бюджетна алтернатива на останалите софтуери за обработка на растерни изображения.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.smartphotoeditor.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама