ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Огромното разминаване във възприятията за хартията

Огромното разминаване във възприятията за хартията

Понеделник, 5 Август 2019 ( прочетена 333 пъти)


Изследване на Two Sides разкрива огромно разминаване между реалния ефект на хартията върху околната среда и представите на хората.

Two Sides

 

От всички материали по света, хартията вероятно е този, който най-често е разбиран погрешно. Никой не се съмнява във вредата върху природата от изгарянето на изкопаеми горива и изхвърляне на пластмаса за еднократна употреба. Хартията и ефектите ѝ върху климата, обаче, все още предизвикват объркване.

Two Sides са поръчали мащабно изследване в Европа, което да оцени възприятията на хората за хартията и разликите между фактите и възприятията, които често са големи. Това изследване разкрива не само серия погрешни представи за хартията, но и подчертава устойчивата роля на хартията и печата в свят, доминиран от цифровите медии.

Възприятия срещу факти
Хората по целия свят несъмнено са загрижени за околната среда. Необичайните климатични явления, глобалното повишаване на температурите и щетите, нанесени на природата карат хотата и компаниите да преосмислят ролята си в опазването на околната среда.

60% от потребителите вярват, че европейските гори намаляват, докато всъщност те са нараснали с 44 000km2 в последните 10 години. ”

Когато става дума за хартия, обаче, има значително разминаване между допусканията и фактите. Едно от ключовите открития на изследването е, че 60% от потребителите вярват, че европейските гори намаляват, а в действителност площта им се е увеличила с 44 000km2 в последното десетилетие. Едва 10% от интервюираните французи, италианци, австрийци, британци, скандинавци и германци вярват, че горите в Европа всъщност се увеличават. Това демонстрира скептицизма на хората по отношение на хартиената индустрия.

Високо ниво на рециклиране
Разбира се, основната причина хартията да е добър избор от гледна точка на околната среда, комуникацията и опаковките е способността ѝ да бъде рециклирана няколко пъти и европейците възприемат хартията като основния материал с най-високо ниво на рециклиране. Едва една пета от анкетираните обаче, смятат, че нивото на рециклиране на хартията в Европа надхвърля 60%. Реалната стойност е 72%, близо до практическия максимум от 78%.

Въпрос на избор
Разминаването между представа и реалност не е ограничена само до хората. Умишлено или не, компаниите и марките изглежда преценяват погрешно предпочитанието на потребителите към цифровите комуникации. Много бизнеси се опитват да „преминат към цифрови“ решения, а значителна част от хората оказват съпротива, особено, ако от тях се изисква да плащат за хартиени извлечения.

Като цяло 78% от европейските потребители вярват, че имат право на избор за начина, по който да получават комуникацията си от финансови организации и компании за битови услуги. 62% са убедени, че хартиените фактури не трябва да се плаща допълнително за хартиени сметки извлечения.

Хората предпочитат печат
Мнението по отношение на хартията определено е положително, в отговор на въпроса в какъв вид предпочитат да четат хората. Изправени пред избора да четат книги, списания и вестници в отпечатан или дигитален вид , печатът е убедителен победител с 69%, които смятат, че отпечатаните книги са по-приятни за четене. 54% предпочитат отпечатани вестници.

Можете да свалите пълния доклад на Two Sides тук.

Източник: twosides.info
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за оператор на широкоформатен и...
гр. София
фирма Прес Продукт Лайн ООД

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама