ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Отзвук от FESPA Digital 2012

Отзвук от FESPA Digital 2012

Петък, 9 Март 2012 ( прочетена 1684 пъти)


По време на изложбата в Барселона са участвали далеч не всички известни фирми, но като цяло посетители и изложители са останали доволни.

Акцентите:
  • Компанията HP за първи път публично е демонстрирала новите си модели широкоформатни принтери HP Designjet L26500 и L28500, печатащи с новите латексни мастила HP 792 LatexDesignjet.
  • Компанията Epson е представила своя нов екосолвентен широкоформатен принтер Epson SureColor SC-S30600. Този принтер използва новите мастила Epson UltraChrome GS2. Характерно за машината е, че заради мастилата не изисква поставяне на допълнителна вентилация и може да се използва даже и в офис.
  • За първи път е била демонстрирана и Anapurna 2540 FB – широкоформатен плоскопечатен принтер с 7-цветен печат (включително и бял) на компанията Agfa Graphics.
  • На един от най-големите щандове на изложбата е бил демонстриран и FUJIFILM Inca OnSet 40. Този широкоформатен високоскоростен принтер е способен да произвежда в час 94 листа с формат 3.14 x 1.6 м. Не случайно в края на изложбата са обявили продажбата на два такива принтера.
  • Показано е било и довършително оборудване – плотери на фирмите на Esko и Zund. Както по-рано отбелязахме Zund представи своя нов режещ плотер Zund S3.
Като обобщение на резултатите от FESPA 2012 година в Барселона може да се отбележи мнението на Нейл Фелтън (Neil Felton), директор на FESPA – "Основната мисия на изложбата е да помогне на отрасъла в пълна степен да се използват експертните знания за по нататъшно развитие на цифровия печат."
Съдейки по положителните отзиви за изложбата това вече се е случило и тепърва ще дава своите резултати.

По материали на www.fespa.com
Написа инж. Васил Станев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама