ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Отзвук от FESPA Digital 2012

Отзвук от FESPA Digital 2012

Петък, 9 Март 2012 ( прочетена 1798 пъти)


По време на изложбата в Барселона са участвали далеч не всички известни фирми, но като цяло посетители и изложители са останали доволни.

Акцентите:
  • Компанията HP за първи път публично е демонстрирала новите си модели широкоформатни принтери HP Designjet L26500 и L28500, печатащи с новите латексни мастила HP 792 LatexDesignjet.
  • Компанията Epson е представила своя нов екосолвентен широкоформатен принтер Epson SureColor SC-S30600. Този принтер използва новите мастила Epson UltraChrome GS2. Характерно за машината е, че заради мастилата не изисква поставяне на допълнителна вентилация и може да се използва даже и в офис.
  • За първи път е била демонстрирана и Anapurna 2540 FB – широкоформатен плоскопечатен принтер с 7-цветен печат (включително и бял) на компанията Agfa Graphics.
  • На един от най-големите щандове на изложбата е бил демонстриран и FUJIFILM Inca OnSet 40. Този широкоформатен високоскоростен принтер е способен да произвежда в час 94 листа с формат 3.14 x 1.6 м. Не случайно в края на изложбата са обявили продажбата на два такива принтера.
  • Показано е било и довършително оборудване – плотери на фирмите на Esko и Zund. Както по-рано отбелязахме Zund представи своя нов режещ плотер Zund S3.
Като обобщение на резултатите от FESPA 2012 година в Барселона може да се отбележи мнението на Нейл Фелтън (Neil Felton), директор на FESPA – "Основната мисия на изложбата е да помогне на отрасъла в пълна степен да се използват експертните знания за по нататъшно развитие на цифровия печат."
Съдейки по положителните отзиви за изложбата това вече се е случило и тепърва ще дава своите резултати.

По материали на www.fespa.com
Написа инж. Васил Станев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама