ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Офсетовите печатни машини Timsons се връщат на пазара

Офсетовите печатни машини Timsons се връщат на пазара

Сряда, 16 Декември 2015 ( прочетена 1225 пъти)


Това ще стане с помощта на германската компания-партньор Kolbus.

 

През 2014 г. британската компания Timsons, разработваща линия от специализирани офсетови машини за печат на книги, спря производството им. Тогава компанията възнамеряваше да се съсредоточи върху разработването на оборудване за дигитален печат - преди това дори обявиха съвместна разработка с Kodak в тази област. За съжаление, стратегията се оказа неудачна, и през януари 2015, Timsons бяха застрашени от ликвидация.

Компанията Timsons Engineering избегна съдбата на Timsons и успешно си сътрудничи с Kolbus в областта на технологията за сгъване T-Fold, правата за която германците впоследствие закупиха. И ето че сега, партньорите решиха да разширят сътрудничеството си и да върнат на пазара офсетовите машини за печат на книги Timsons.

"При печатните машини винаги е имало търсене, но проблемът е, че то е хаотично. Ние, като по-голяма компания (от Timsons) можем да издържим на тези колебания", обяснява в движение управляващият директор на Kolbus UK, Robert Flater.

В обозримо бъдеще, под марката Kolbus ще се възобнови производството на ролната офсетова печатна машина за монохромен печат Timsons T48, както и двуцветните модели ZMR.
Печатните кули за тях ще се произвеждат от Timsons Engineering. Kolbus ще се заеме с производството на мастилните секции и устройствата за сгъване, а стакерите и устройствата за развиване / пренавиване, партньорите ще поръчват от други производители.

Timsons Engineering разполага със собствена леярна и произвежда високо прецизни части за различни индустрии, включително печатната, космическите изследвания, автомобилната и възобновяемата енергия. Компанията има продажби от около 3.5 милиона британски лири и в нея работят 48 служители.

В света са инсталирани около 300 печатни машини Timsons. От компанията отбелязват, че и до този момент доставят резервни части за печатни машини, чиято възраст надминава 35 години, но все още са в експлоатация.

Източник: www.printdaily.ru/news/3482
Текста написа: Мария Шабанска print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на флексопечатна машина
гр. Пловдив
фирма Флекспак ЕООД

Оператор на щанц машина /щанцьор/
гр. Пловдив
фирма АДЛ ЕООД

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама