ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Очаква се значителен ръст при търсенето и използването на мастила, безопасни за храни

Очаква се значителен ръст при търсенето и използването на мастила, безопасни за храни

Вторник, 13 Декември 2016 ( прочетена 1408 пъти)


Според агенцията за маркетингови проучвания Smithers Pira опаковките за хранителни продукти и най-вече търсенето на мастилата за тях ще имат сериозен ръст през следващите пет години.

мастила, безопасни за храни ниска миграция

 

Опаковките за хранителни продукти ще имат по-бърз ръст от средния за пазара на опаковки за периода от 2016 до 2021, с общ годишен ръст от 3% CAGR. Мастилата, безопасни за хранителни продукти също ще отбележат значителен ръст в близките години, защото под натиска на компаниите и регулаторите те се използват все по-широко в опаковките на хранителни стоки, сочи изследването на Smithers Pira.

Специалните мастила за хранителни продукти се използват все по-често в печата за хранително вкусовата индустрия, за да гарантират, че няма замърсяване на продукта и храните са безопасни. Докладът на Smithers Pira – Бъдещето на печата за опаковки за храни до 2021 отчита, че през 2016 обемът на пазара е 250 000 тона на стойност 1,83 милиарда долара. Според него перспективите са за годишен ръст от 6% при мастилата за хранителни цели, благодарение на увеличаването на употребата им. Високата цена на тези материали е причина някои от производителите да не ги използват, но тази тенденция се променя под натиска на компаниите и правителствените регулации.

Авторът на доклада, д-р Sean Smyth добавя: „Развитието на опаковките за храна е тласкано от предпочитанията на потребителите, които принуждават компаниите и търговците да променят и осъвременяват предложенията си. Това е постоянен процес, който цели да направи цялата снабдителната верига по-ефективна. В някои случаи това може да работи срещу безопасността, например,когато с цел минимизиране на материалите за опаковка може да намали дебелината на защитното фолио и да го направи по-неефективно в защитата на съдържанието.”

Храната може да бъде замърсена от миграция на печатен материал чрез дифузия от отпечатана повърхност или по време на употреба – най-вече при готвене на висока температура. Безопасните мастила за хранителни цели с ниска миграция ще имат ниски нива на замърсяване, когато са нанесени и изсушени правилно. Използването на правилни материали е важно и спазването на добри производствени практики, които минимизират рисковете е посоката, в която се е упътила опаковъчната индустрия.

Източник: smitherspira.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама