ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Още подробности за нанографията на Бени Ланда

Още подробности за нанографията на Бени Ланда

Вторник, 3 Април 2012 ( прочетена 2870 пъти)


Landa Corporation, компанията на основателя на Indigo, разкри някои детайли за нанографията, за която твърди, че е нова категория цифров печат, която съчетава нови мастила, нов печатен процес и гама от цифрови дигитални машини.

Бени Ланда

Технологията беше обявена за пръв път по-рано тази година. Компанията твърди, че тя ще промени играта за печата на рекламни материали, опаковки и за издателите. Водещият елемент на технологията е Landa NanoInk, мастило, което използва пигментни части с размер едва няколко десетки нанометра. За него се твърди, че осигурява „безпрецедентно“ качество на изображението.

Това е кулуминацията на десетгодишен процес на разработка. От компанията казаха, че нанографският печатен процес създава свръхпрецизни точки, съчетани с най-широката CMYK цветова гама, която в предлагал печатен процес досега. Според Landa новият печатен процес е подходящ за всякакви материали без допълнителна обработка. Такива са хартия, картон, вестникарска хартия, пластмаса и фолиа за опаковки.

Печатът с Landa NanoInk създава изображения, чиято дебелина е двойно по-малка от тези от офсетов печат. Тоест изразходваното мастило е по-малко, което според компанията ще доведе до най-ниската цена на отпечатък в цифровия печат.

Новата печатна технология на Ланда ще бъде демонстрирана на шест дигитални преси, включително с формат 700х500, 500х350 и 350х250. Това ще се случи на Drupa през май. Машините на компанията предлагат скорост на печат до 11 000 листа в час за производство на рекламни материали и опаковки. Печатните системи могат да печатат с до осем цвята, имат разделителна способност от 1 200 точки на инч и са „изключително екологични“, казаха от компанията.

Ще бъдат показани и ролни машини, предназначени за производство на различни издания и гъвкави опаковки. Скоростта им на печат е до 200 метра в минута, ширината варира между 520 и 1040 милиметра.

„За пръв път печатниците няма да има нужда да избират между гъвкавите и изгодни за малки тиражи цифрови машини и ниската цена на страница и висока производителност на офсета. Сега могат да имат и двете“, заяви Ланда. Той лично ще води презентации на щанда от 1 400 кв. м. на Landa Corporation на Drupa. Мотото им ще бъде „Нано. По-голямо, отколкото си мислите“.

Източник: landalabs.com, printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама