ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet ПРАДО - справочник за различни техники и видове печат, които се използват за защита на документи

ПРАДО - справочник за различни техники и видове печат, които се използват за защита на документи

Петък, 12 Октомври 2012 ( прочетена 4184 пъти)


Какво означават термините гийоши, идентиграма, кинеграма, релефно гравиране, пришит ламинат, латентно изображение и мн. др.

www.prado.consilium.europa.eu е уебсайт на Генералния Секретариат на Съвета на Европейския съюз (GSC), Главна дирекция „Правосъдие и вътрешни работи“ (DG D). Сайтът е многоезичен и представя голямо количество информация, свързана със стандартните защитните елементи на различни документи използващи се в страните членки на Европейския съюз.

Ралица Раднева

Съдържащата се в ПРАДО информация е подбрана и предоставена от държавите-членки на Европейския съюз, Исландия и Норвегия. Основната група от хора, към които е насочена информацията в сайта са:

  • Работодатели
  • Пощенски служби
  • Банки, кредитни институции
  • Осигурителни и охранителни компании
  • Фирми за отдаване под наем на превозни средства, и др.

ПРАДО представлява интерес и за хората занимаващи се с печат.
По- точно, любопитно е подменюто глосари, където ще можете да откриете информация за различни техники и видове печат, които се използват за защита на документи.

От технологии за изработване на хартии с едно-, дву- и многотонов воден знак, до рядко използвани методи за печат, като ирисовия печат и техники за защита като пришития ламинат . Сайта разполага с добра база данни, в която информацията е придружена от снимков материал, на реални документи, използващи се в страните членки на европейския съюз, показващи приложението на дадена техника за защита. Базата данни често се обновява, като се добавя нова информация.

Друго интересно подменю е „речник“ от което можете да изтеглите таблица съдържаща термини на различни езици. Пред всеки от тях седи и референтен номер, чрез който лесно може да се намери обяснението на термина в глосари

Prado Прадо

Информацията съдържаща се в сайта се обменя по електронен път между група експерти по фалшиви документи на Съвета, наречена „Граници“. По- голямата част от електронните документи се превеждат автоматично, а останалата част от текстовете се превежда от специализирани преводачи на Генералния секретариат на Съвета. Преди да се публикува информацията се съгласува с всички членове на експертна група и се определя, коя информация е важна за широката общественост и коя не.

Написа: Радина Дойнова
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама