ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Пазарът на защитени опаковки се очаква да достигне до 62.5 милиарда долара до 2020 година

Пазарът на защитени опаковки се очаква да достигне до 62.5 милиарда долара до 2020 година

Понеделник, 29 Юни 2015 ( прочетена 1487 пъти)


Излезе последният доклад на Allied Market Research, озаглавен „Глобалният пазар на защитени опаковки”, в който се посочват различни данни, тенденции, възможности и прогнози за този сегмент в периода 2014-2020 година.

холограми

 

В доклада се посочва, че очакваният годишен ръст в периода 2015-2020 година ще достигне 16.1%. Холограмите ще останат най-предпочитаният метод за защита и идентификация, като се очаква ръст на RFID идентификацията с около 20,4%.

Защитата при опаковките е от изключителна важност, тъй като всяка година милиони хора по целия свят стават жертва на измами с фалшиви храни и напитки, които от своя страна са опасни за здравето. Ето защо нараства търсенето на проследяващи технологии като RFID и баркод сред производителите на най-вече на алкохолни напитки. Освен това тези методи позволяват качествено проследяване на продукта по веригата за доставки. В същото време новоразработената технология за проследяване на храни DNATrax има най-голям потенциал, тъй като е показала най-малки странични ефекти при нейното използване върху този тип продукти.

Единствената пречка пред планирания растеж е липсата на информираност сред производителите или недостъпността на самите технологии. Това вероятно ще бъде избегнато с множество разяснителни кампании и промени в законодателствата. Най-силно разпрострени защитените опаковки са в Северна Америка, която държи около 50% от този сегмент към 2014 година и Европа. Очаква се в разглеждания период най-бързо навлизане на защитите при опаковките да се случи в Азия и Тихоокеанския регион, където се очаква средно годишен ръст от 18.1 %

Целият доклад може да бъде разгледан тук: www.alliedmarketresearch.com

Източник: www.packagingeurope.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама