ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Партньорството между Heidelberg и Ricoh набира скорост

Партньорството между Heidelberg и Ricoh набира скорост

Петък, 8 Април 2011 ( прочетена 1450 пъти)


Heidelberg и Ricoh официално представиха партньорството си на обща пресконференция в Германия.

Пресконференцията беше проведена на изложението digi:media в Дюселдорф. Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier разкри, че продажбите на цифрови преси са започнали във Великобритания и Германия. Реализирането на споразумението ще започне от тези две държави и евентуално ще обхване целия свят. Heidelberg обявиха публично и първият клиент на цифровите решения, които предлагат: Stünings Medien в Крефелд, Германия.

Президентът и изпълнителен директор на Ricoh Shiro Kondo трябваше също да говори на събитието, но той промени плановете си, за да изпълнява задълженията си в Япония, която се бори с последствията от земетресенията и цунамито. Неговото място беше заето от Simon Sasaki, председател и изпълнителен директор на Ricoh за Европа. Той каза, че Ricoh „са на път да се превърнат в лидер в областта на производствения печат”, след като са постигнали водеща пазарна позиция в средния клас с Pro C900. Партньорството с Heidelberg е базирано на подобрената печатна машина Pro C901.

„След като станахме разпознаваема и доказана алтернатива на традиционните доставчици на пазара, ползата от партньорството ни е ясна”, допълни Sasaki. „Heidelberg може да осигури на лоялните си клиенти доказано цифрово решение от Ricoh. А ние, в замяна, може да предложим на повече печатници да се възползват от производителността и гъвкавостта на производствените ни цифрови системи”.

Heidelberg показаха и версия на Prinect, която служи за централизирано управление както на офсетовия, така и на цифровия работен процес. Засега решението е само прототип. Можете да прочетете още за партньорството на Heidelberg и Ricoh тук.

Bernhard Schreier
На снимката: Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier

Източник: ricoh-europe.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама