ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Партньорът на Heidelberg в цифровия печат е... Ricoh

Партньорът на Heidelberg в цифровия печат е... Ricoh

Петък, 25 Февруари 2011 ( прочетена 2619 пъти)


Heidelberg избра Ricoh за свой партньор в областта на цифровия печат. Heidelberg е сключил глобален договор, който позволява на компанията да продава и поддържа машината Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition и тонерът PxP.

Сделката, която включва сервиз и поддръжка, ще стартира първоначално в Германия и Великобритания. Очаква се сътрудничеството да работи в глобален мащаб за Drupa 2012. Засега споразумението на Heidelberg с Konica Minolta в Австралия ще продължи да бъде в сила. Първата обществена демонстрация на съвместната работа на продуктите на двете компании ще бъде интегрирането на машина C901 Graphic Arts Edition в решението за управление на работния процес на Heidelberg - Prinect. Това ще се случи на шоуто Digi:media ot 7-и до 9-и април в Дюселдорф.

Първоначално, компаниите ще работят върху интегрирането на управление на цветовете и базовата информация за машината на Ricoh в Prinect, но със сигурност ще бъдат включени и възможности за печат на персонализирана информация. Говорител заяви, че Heidelberg са решили, че не искат да си партнират с производители на високопроизводителни цифрови преси като HP, а че предпочитат сегманта с по-ниски цени. Според говорителя, Ricoh са избрани, заради високото качествения печат на C901 Graphic Arts.


На снимкта: цифрова преса Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition

Президентът и изпълнителен директор на Ricoh Kondo каза: „Това партньорство демонстрира вярата на Heidelberg в цифровата ни технология и способността на Ricoh да отговори на нуждите на графичната индустрия. Заедно, ние сме в силна позиция да подкрепим производителите, които търсят начин да подсилят налиното си оборудване с помощта на цифровите технологии”

Изпълнителният директор на Heidelberg Bernhard Schreier каза: „Като допълнихме овсетовата си продуктова гама, която включва технологията Anicolor*, с новото цифрово оборудване, ние предлагаме на клиентите си комбинация от най-добрите в класа си офсетови преси, а вече и технология за цифров печат. Като използват и двете технологии, потребителите ни ще могат да предложат печат на персонализирана информация, както и по-къси тиражи, които да допълнят ценово ефективния им и висококачествен офсетов печат. С това партньорство предлагаме решение и на клиентите, които имат нужда да използват комбинация от офсет и цифров печат за производство на един продукт.”
* Anicolor съкратява времето и нужните отпечатъци за подготовка и настройка на цветовете при офсетов печат и така го прави изгоден за печат при по-къси тиражи.


На снимката: Shiro Kondo (отляво), управител на Ricoh и Bernhard Schreier (вдясно), управител на Heidelberg

Източник: heidelberg.com, ricoh.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама