ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Пети конкурс за най-добра опаковка “PRIZE PACK”

Пети конкурс за най-добра опаковка “PRIZE PACK”

Сряда, 6 Декември 2006 ( прочетена 2140 пъти)


За пети пореден път гражданското сдружение “Приз Пак” организира и проведе националния конкурс за най-добра опаковка.

Жури съставено от водещи специалисти в състав: доц.д-р инж. Димитър Розалинов – председател и членове доц.д-р инж.Нина Маркова, ст.н.с.инж.Йорданка Танева, Мариана Танева и проф.Георги Джатов направиха оценка и предложиха да бъдат наградени с почетния знак на “Prize Pack” и грамота следните опаковки:

1. Серия опаковки за поправъчни сосове от полиетилен, производство на “Ховеком”ООД, гр.София.

2. Серия подаръчни опаковки от гъвкави материали с ефектен четирицветен печат и релефен лак, производство на “Офсет”ЕООД, гр.София.

3. Стъклена опаковка “Амфора” за майонеза, произведена от “Консул” ООД, гр.Пловдив.

    Идеята на журито бе да бъдат отличени и популяризирани и отговорящи на всички съвременни изисквания опаковъчни материали и опаковки за хранителни и нехранителни продукти. Опаковките представени от българските производители все-повече трябва да се доближават и да отговарят на Европейските изисквания за качество. Съгласно Европейските директиви  новите членки на ЕС трябва да хармонизират своето законодателство, така щото произвежданите опаковки и опаковъчни средства да отговарят на безопасност, защита, функционално съхранение и транспорт,подходяща информация и практичност при тяхното използване. Тези безкомпромисни изисквания са заложени в Закона за храните и Закона за техническите изисквания към продуктите, на които всеки производител е задължен да отговаря за безопасността на произвежданите продукти.

    Така в националните конкурси за най-добра опаковка се явяват онези производители на опаковки, които са сигурни в качеството на своята продукция и отговарят на настоящите изисквания за нея, съгласно българското законодателство.

    В заключение може да се каже, че по време на есенните професионални изложения организирани от Виа Експо се дава подходящата възможност на изложители, посетители и специалисти да обменят мнения, да създават нови контакти и да доказват качествата на произвежданите от тях продукти в условията на пазарно-конкурентна среда.Източник и снимки: списание "Опаковки и печат"print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама