ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Печатната индустрия порица Google за участието им в кампанията за спиране на употребата на хартия

Печатната индустрия порица Google за участието им в кампанията за спиране на употребата на хартия

Понеделник, 14 Януари 2013 ( прочетена 876 пъти)


Групата за защита на печатната индустрия Two Sides и Асоциацията на печатната индустрия в Америка (PIA) оказват натиск върху Google след като интернет гиганта се включи в кампанията Go Paperless 2013.

Президентът и изпълнителен директор на PIA Michael Makin е изпратил отворено писмо до изпълнителния директор на Google Larry Page и председателя на борда на директорите Eric Schmidt. В него пише „Всички трябва да дадем приноса си за опазването на околната среда, но да се увличаме по една част на комуникационният спектър за сметка на друга не е правилният начин да постигнем целта . Как ще се почувства вашата компания, ако почти един милион пряко заети в печатната индустрия окуражат семействата и приятелите си да не използват Google през 2013? Това е нещо, което трябва да обмислите, като вземете предвид, че 67% от търсенията в интернет всъщност са мотивирани от офлайн послания.“Директорът на Two Sides за Великобритания Martyn Eustace и Phil Riebel, президент на Two Side за САЩ, също са изпратили писмо до Schmidt, в което отбелязват: „Въпреки, че продуктите и услугите, предлагани от Google заслужават уважение, тази нова инициатива очевидно е пореден пример за себична организация, която използва маркетингова кампания, фокусирана върху опазването на околната среда, за да наложи услугите си, като същевременни игнорира собственото си въздействие върху околната среда.“

В писмото на Two Sides и прессъобщението им продължават с описание на отрицателното въздействие върху околната среда на дейността на Google. Сред изнесените факти са, че гигантът използва 2,3 милиарда киловатчаса електроенергия годишно. Това количество е достатъчно, за да захрани 207 000 американски домакинства за или 41 сгради с размерите на Емпайър Стейт Билдинг за 12 месеца.

Въпреки, че писмата са адресирани до Google, той е само един от членовете на Коалицията без хартия, която се състои от компании като Xero, Manilla, Expensify и Fujitsu ScanSnap и спонсори като доставчика на софтуер за имейл маркетинг Constant Contact. Всеки от участниците е решил да не печата на хартия никаква част от документацията си – от сметки до доклади.

„Имам чувството, че посланието на кампанията е насочено предимно към малките офиси и домовете и цели те да спрат да отпечатват имейлите си.“, каза Makin в интервю пред PrintWeek. „Но когато погледнете списъка с участниците в инициативата, тя е конспиративно начинание на играчи, които имат интерес в офисите без хартия, не защото това е добре за околната среда, а защото е добре за бизнеса им.

Makin призна, че печатната индустрия и производителите на хартия водят трудна битка, защото хората не се замислят за въздействието върху околната среда на електронните устройства, които използват.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец (м/ж) в печатница
гр. София
фирма Прес Продукт Лайн ООД

Общи работници /хамали/ за хамалски труд
гр. София
фирма Хамали София ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама