ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Печат на гъвкави опаковки чрез ролен офсет – истинска алтернатива

Печат на гъвкави опаковки чрез ролен офсет – истинска алтернатива

Събота, 29 Декември 2012 ( прочетена 3740 пъти)


Досега производителите на гъвкави опаковки бяха ограничени до наложените процеси на флексографския и дълбок печат.

Alprinta 74V

На снимката: Alprinta 74V

Наскоро обаче се появиха и решения за ролен офсетов печат с неограничена гъвкавост по отношение на дължината на печат – като системата Alprinta V на Muller Martini, които предлагат реална алтернатива на производителите.

През последните месеци имаше значителен брой инсталации на ролни офсетови машини с неограничена дължина на печат и UV сушене или такова с електронни лъчи. Това се случи най-вече в Европа и доказва, че тази технология е повече от алтернатива на производството на опаковки чрез флексография. Дали това означава, че тя е сериозен конкурент на наложените методи за флексо и дълбок печат?

Производителите на опаковки искат да имат възможност да произвеждат гъвкави опаковки в голямо разнообразие от дължини на добра цена. Затова досега установените процеси като флексо и дълбок печат доминираха в тази област. Ролните офсетови машини не предлагаха нужната гъвкавост и ценова ефективност по отношение на дължината на печат. Цената на оборудване за печат с голяма дължина за осемцветна машина беше шестцифрена сума в евро, което попречи на налагането на офсетовия печат в сегмента с гъвкави опаковки.
Тези скъпи офсетови решения се наложиха само в печатници, които използват само няколко различни размера. Например още през 80-те години на миналия век, Tetra Pak започна да печата някои опаковки за течни храни на ролен офсет.

Сега обаче, високата цена, свързана с печата на голямо разнообразие от размери чрез ролен офсетов печат вече е проблем от миналото. Muller Martini, например,предлага Alprinta V, офсетова машина без ограничения по отношение на дължината на печата за производство на етикети и гъвкави опаковки, която няма подобен недостатък. Дължината на печат се променя според нуждите чрез смяна два цилиндъра на машината, които са направени от карбон. При това тази процедура се изпълнява без използване на инструменти.

Ролният офсет с възможности за свободна промяна на размера вече наистина отговаря на изискванията за печат на опаковки. Те включват печат с много ниска цена, висока скорост, високо ниво на стандартизация,избягване на високите нива на летливи органични вещества и кратко време за подготовка на машината.

Alprinta V може да работи с широка гама материали за печат: хартия, фолиа, самозалепващи медии и композитни материали. Други предимства на Alprinta V са краткото време за подготовка, и намалява брака и разходите за печатни форми.

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на ролна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама