ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Плъгин за InDesign позволява на потребителите да пробват шрифтовете преди да ги купят

Плъгин за InDesign позволява на потребителите да пробват шрифтовете преди да ги купят

Сряда, 18 Април 2012 ( прочетена 1764 пъти)


С FontGazer дизайнерите могат да видят как изглеждат начертанията от Fonts.com в публикацията им, след което да решат дали са подходящи и да ги купят.

FontGazer

FontGazer е безплатен, все още е в процес на разработка, но бета версията му може да се свали и използва. Той се свързва директно към Fonts.com, което осигурява достъп до над 150 000 шрифта. Начинът му на работа е максимално опростен. Достатъчно е да копирате FontGazer в папката с плъгини на InDesign CS5 или CS5.5. Отворете InDesign и създайте текстово каре. Въведете в него текста, с който искате да експериментирате.

Сега отворете Fontgazer (Window > Fontgazer). Ще видите неговия прозорец, в който можете да видите шрифтове, подредени по азбучен ред. Можете да търсите и в различни категории като типове шрифтове, употреба или теми. Когато намерите шрифт, който искате да пробвате, изберете текстовото каре (не самият текст) и цъкнете на шрифта в прозореца на FontGazer. Ще видите падащо меню, което показва всички възможни начертания на семейството.

Сега вече имате възможност да изберете Try или Buy (пробвай или купи). Кликнете бутона Try и ще промените шрифта в карето на избрания във Fontgazer. Ако кликнете на друг шрифт, ще видите как изглежда той. За съжаление, е невъзможно да пробвате само на отделни думи в текстовото каре. Тествания шрифт се прилага за цялото му съдържания. Ако намерите шрифт, който ви харесва, просто трябва да натиснете бутона Buy.

Източник: fontgazer.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама