ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Повече от 25 милиона евро в заявки или пълният успех на Punch Graphix на drupa 2008

Повече от 25 милиона евро в заявки или пълният успех на Punch Graphix на drupa 2008

Вторник, 29 Юли 2008 ( прочетена 1705 пъти)


Punch Graphix завоюва пълен успех по време на DRUPA 2008 – най-престижният международен панаир на печатната индустрия. Подразделенията Xeikon и basysPrint, както и CtP подразделението за вестници, получиха сериозни заявки за изпълнение. Резултатите подкрепят признанието, което получи Punch Graphix на пазара на новите технологията и продукти. Punch Graphix получиха заявки за повече от 25 милиона евро или повече от 29.3% от търговските обороти на групата за 2007 година, с което таргетите за настоящата се повишиха стремително.


/на снимката Xeikon 8000 от изложението drupa 2008/
снимка: prepressbg.com


Подразделението Xeikon представи новия Xeikon 8000, Xeikon 6000, със своята imaging head с 1200dpi и съвършено новия Xeikon 3300 – най-бързата петцветна цифрова преса за етикети с висока резолюция. Премиерата на трите преси за бърз, ефективен, оптимизиращ разходите и еко-настроен печат, бе проведена с помощта на реални задания: печат на висококачествен, комплексен директен мейлинг (Xeikon 8000), интегрирано book-on-demand приложение (Xeikon 6000) и селекция от най-сложните и модерни етикети върху широка гама от субстрати (Xeikon 3300). Демонстрациите установиха Xeikon като най-подходящото решение, предлагащо качество и скорост в цифровия печат.


/на снимката Xeikon 6000 на drupa 2008/
снимка: prepressbg.com


Подразделението basysPrint представи новата UV-Setters 450 и 850 с лазерна експонация за 4 и 8 странични формати и VLF (very large format), както и Super VLF UV Setters с новото автоматизирано решение МCA (multi-cassette- automation). Базирани на доказаната технология на предшествениците си и опита на компанията в сегмента на вестникарския печат, новата платформа не само предлага типичното за basysPrint качество на изображенията,  но и осигурява подобрена ефикасност и значително повишена производителност, надежност и оптимизация на разходите.  


/на снимката Super VLF UV Setter на drupa 2008/
снимка: prepressbg.com


"В последно време цифровият печат е една основните тенденции на развитие, а Xeikon и basysPrint са в центъра на интереса на потенциалните клиенти," каза Уим Деблау, главен изпълнителен директор на Punch Graphix. "По отношение на UV-CtP, вярвам че досега видяхме само началото на промяната в тендециите," сподели Пол Уилемс, главен маркетинг директор на Punch Graphix, "И потребители и доставчици осъзнаха преимуществата при използване на конвенционалните пластини – високо качество на печат, предимства за разходите и лекота на работа. Тези три фактора обясняват защо наблюдаваме възход на конвенционалните пластини, не само в сливащите се пазари като този на преход от принтери към безфилмов печат, но и на вече утвърдени пазари. UV-CtP вече не е само технологична ниша на пазара, както беше преди четири години. Можем да кажем, че UV-CtP прерасна в основна насока в технологиите и дори заместник на цифровите CtP системи."

"Със задоволство отбелязваме и факта, че доброто „отношение” към околната среда е необходимост, не заради общото преувеличаване на зелената идея, а заради това, че производителите виждат нуждата от зелени инициативи ”, добави Уилемс. „Пазарът иска отговорни организации, които да търсят алтернативи за природосъобразен печат. Тенденцията само затвърждава правото на избора ни да продължим да творим в тази насока."

За повече информация, вижте www.punchgraphix.com

Източник: Punch Graphix


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нов (ножар)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама