ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Подготовката на нанографията се движи в график

Подготовката на нанографията се движи в график

Понеделник, 29 Октомври 2012 ( прочетена 1688 пъти)


Landa Digital Printing „спазва графика си“ по отношение на развитието качеството на печат и надеждността и ще достави първите си нанографски преси в края на следващата година според основателя и изпълнителен директор Бени Ланда.

Компанията, която до момента беше персонално финансирана от Ланда, в момента е в процес на събиране на до 200 милиона американски долара от външни инвеститори. Целта на сумата е да подкрепят производството и излизането на пазара. Това е моделът, който използва и Indigo в средата на 90-те – въпреки, че Ланда отказа да коментира детайлите.

завода на бени ланда
На снимката: Работници в зоната за сглобяване на машини в завода на Landa в Рховот.

„Искаме да коментираме тези неща когато са готови“, коментира той. „Приехме огромен брой поръчки на Drupa и в момента основното предизвикателство за нас е да се съсредоточим върху техническите въпроси и производството. Задачата е огромна и ние спазваме графика. Но очевидно това е задача, която изисква огромни ресурси.“

В момента тече сглобяване на машини във фабриката на Landa в Реховот, Израел. Първите заводи за производство на мастила и трансферни гуми също ще са в Израел „близо до центъра на опит“, планирано е по-късно производството да има световна експанзия. Ланда каза, че не иска да остави бизнеса „без нужните финанси“ или да не използва напълно възможностите, които има компанията.

Наскоро на GraphExpo Landa показа на потребителите как качеството на печат на нанографските преси се е подобрило след представянето им на Drupa. Последните примерни отпечатъци включваха и текстове – нещо което очевидно липсваше от мострите, показани на Drupa. „Реакцията към отпечатъците беше изключително добра. Хората ясно видяха развитието след Drupa,“ каза Ланда. „Ние спазваме графика си от гледна точка на подобряването на качеството и други фактори, включително надеждността и разходите“, добави той.

Ланда показа и тграфика, показваща очакваното качество на печат за нанографията. Очаква се по време на Ipex през пролетта на 2014 да бъде постигнато офсетово качество. Компанията е получила и нови депозити и писма, заявяващи намерения след GraphExpo. „Това наистина ме изненадва. Получихме поръчки от хора, които дори не бяха на Drupa!“, каза Ланда. Компанията сега има огромен брой приети поръчки - над 400. „Следващото голямо предизвикателство е да организираме производството и да изпълним поръчките, които вече сме приели.“

Ланда добави, че пресата с формат B1,която в момента няма аналог на пазара на цифрови машини, е най-популярният избор на потребителите. Той добави, че тя е първа в списъка с приоритетите, макар че, не е задължително тя да е първата машина, която ще се доставя. Въпреки, че нанографската гама се състои от седем модела ролни и листови печатни машини, Ланда наблегна на факта, че моделите имат общи елементи, следователно изискванията за производство не са толкова разнородни, колкото изглеждаше отначало.

Ланда каза, че предстоящото му участие на конференцията EFI Connect не трябва да се приема за знак, че машините ще използват контролер на EFI. „Няма връзка между ангажиментите за говорене и бизнес партньорството.“, заяви той. Компанията наскоро назначи нови служители, които са специалисти в разнообразни области и в момента компанията има 200 служители.


Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама