ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Полезни инструменти от Rorohiko

Полезни инструменти от Rorohiko

Вторник, 31 Май 2011 ( прочетена 1927 пъти)


С помощта на тези приложения можете да ускорите и да улесните работата си и да си спестите неприятности.

Полезни инструменти от Rorohiko

LikeFindsLike
LikeFindsLike е безплатен плъгин за Mac и Windows и версии на InDesign от CS до CS5. С този инструмент можете лесно да избирате подобни обекти, които са разпръснати по цялата страница или разтвор. Вместо да цъкате многократно с натиснат Shift, за да изберете няколко разпилени карета, можете да изберете само едно и да използвате функцията Select All Similar (избери всички подобни). Можете да използвате и кратка клавишна комбинация и така да ускорите още повече действието.

Можете да намерите повече информация и връзки за сваляне тук.

LayerLifter
LayerLifter е безплатен инструмент за Mac и Windows и версии на InDesign от CS до CS5. Този лесен за употреба плъгин позволява алтернативен метод за използване на панела със слоевете за местене на обекти между слоевете. Достатъчно е да изберете обектите, които желаете на разтвора, да цъкнете с десния бутон и да посочите в кой слой желаете да ги преместите.

За повече информация и сваляне на LayerLifter, цъкнете тук.

Soxy

Когато на един компютър има инсталирани различни версии на приложения като Adobe InDesign, QuarkXPress, Illustrator, Photoshop и други, често цъкането на два пъти на иконата на файл води до стартиране на грешното приложение. В резултата на това, дизайнерът може недалновидно да презапише документа в по-нов или различен файлов формат. Например, ако файлът е на клиент, той няма да може да го отвори, когато го получи обратно по електронната поща.
Soxy е инструмент, който може да реши този проблем, като работи като посредник между различните програми. Няма да забележите, че сте инсталирали Soxy. При нормална употреба той е незабележим. Въпреки това, двойното цъкане върху документите ще ги отвори в правилното приложение. Това може да намали броя неприятни изненади. Когато цъкнете на някой от поддържаните формати, Soxy ще анализира файла и ще определи версията му (примерно InDy CS, InDy CS2, InDy CS3, QXP 7, QXP 8, Photoshop EPS, Illustrator EPS…), и ще насочи документа към правилната версия на правилната програма.

За повече информация, връзки за сваляне и пробна версия, цъкнете тук.

Източник: rorohiko.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама