ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Полиестера и неговите приложения.

Полиестера и неговите приложения.

Понеделник, 5 Август 2013 ( прочетена 2556 пъти)


Полиестерите се делят на два вида, в зависимост от приложението им и начина на обработка.


Полиестера и кополиестера може да конкурират напълно плексигласа. При тях може да откриете преимущесто, че са изключителни удароустойчиви материали.

Разликата между полиестера и кополиестера е в това, че PET /полиестер/, може да бъде огънат на абкант /или каквато и да е студена огъвка/. Той се използва масово за плаки, които покриват постери в рамки, етикети, част от магазинерското оборудване на стелажите, прозрачен удароустойчив протектор на машини за напитки.

Подходящ е за брандирани щандове, и маркировките в големите, а и по-малки вериги магазини. Брандирани регали и стелажи...

tuplextuplextuplex

Кополиестера има по-широко приложение, поради причината, че подлежи на повече обработки. Той може да бъде запечатван, може да се слепва, може да го термоформовате, без да кристализира..... Това и в допълнение удароустойчивостта го правят един изключително удобен материал за работа.

Тези материали могат да бъдат прозрачни и опалови. Могат да имат или нямат UV защитен слой. В зависимост от това дали е положен UV защитен слой, може да се използва в открити или закрити пространства.

tuplex
tuplextuplextuplex


На снимките с тунела, виждате интересно интериорно решение. Креативността на дизайнерите и доброто познаване на материалите е дало възможност да бъде приложен еластичен материал /PET, PETG/, който да бъде апликиран с транслуцентно фолио, за да се придаде цвят и да се скрие конструкцията. В конкретния случай, може да се използва както прозрачен, така и опалов материал.

Туплекс поддържа на склад прозрачни и опалови полиестери и кополиестери с различни дебелини. Прозрачните са от 0,5мм до 6 мм. Опаловите от 1 мм до 4 мм дебелина. Това дава възможност да се използват в изключително много направления.

tuplextuplextuplex

Интересна характеристика на PET и PETG, е че може да се използват при досег с храни. Това дава възможност да се изработват прозорци на хладилни витрини, всякакви прегради в помещения или машини в хранителната промишленост. Може да допълним възможностите и приложенията при употребата му и като рекламен материал в рекламни кампании на храни. Важно е да знаете, че този материал може да се щанцова, бигова. Това позволява да бъде използван при изработката на кутийки, който да бъдат ниско бюджетен рекламен материал.

tuplextuplextuplex
tuplextuplextuplex

PET; PETG има широко приложение в изработката на ел. табла. Материала отговаря на изискването да не поддържа огъня при евентуално запалване.

tuplextuplex

Туплекс ще предостави всякакви пластмаси, за да изработите всичко от което имате нужда.
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама