ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Полиетиленът с ниска плътност (LDPE) – ключът към успеха при печатът върху фолио

Полиетиленът с ниска плътност (LDPE) – ключът към успеха при печатът върху фолио

Петък, 8 Август 2014 ( прочетена 3241 пъти)


Белгийската компания Orbo Labels специализира в опаковки за замразени храни и дължи успеха си на възможностите за печат върху полиетилен с ниска плътност, осигурени от технологията на Muller Martini

Полиетиленът с ниска плътност (LDPE) – ключът към успеха при печатът върху фолио

 

Четири букви символизират успеха на белгийската компания Orbo Labels - LPDE. Това съкращение означава полиетилен с ниска плътност. Фолиото от LDPE на допир е по-меко и по-дебело и има по-ниска плътност от традиционните фолиа, изработени от HDPE (полиетилен с висока плътност). Освен това, то почти не шумоли. Благодарение на тези специфични качества, то идеално за опаковане на замразени храни.
В това се крие една от най-големите тайни на успеха на Orbo Labels, компания, с 65 служители, основана през 1994. Районът, в близост до производствената база на компанията в Кортемарк е известен с това, че в него се произвеждат разнообразни зеленчуци. Големият брой зеленчукопроизводители създава идеална пазарна ниша за Orbo Labels. Всичко, от което имат нужда за производство на опаковки за замразени храни са първокласни доставчици на LDPE фолиа, които са предизвикателство за печата и подходящата ролна печатна машина.

Фолио с дебелина 30 μm

След навлизането в бизнеса с гъвкави опаковки преди шест години, Orbo Labels, която си е спечелила име във Фландрия и извън, нея има клиенти както в хранителните, така и в не-хранителните сегменти. И двата типа клиенти разчитат основно на флексопечат. „Общият обем на печатната ни продукция има стабилен ръст. Въпреки това, тиражите на различни продукти намаляват, благодарение на маркетинговите кампании на клиентите ни и нарастващото разнообразие на продуктите,“ каза мениджърът по продажбите Rik Pappijn.

Orbo Labels откри това, което търсеше в технологичния център за печат на Muller Martini в германския град Маулбург. „Проведохме тестове на ролната печатна машина VSOP от Muller Martini с LDPE фолиа с дебелина 30 μm, въпреки че обикновено печатаме на фолиа с дебелина 50 μm,“ каза Pappijn.“Резултатите бяха безупречни. Качеството на печат на VSOP е точно толкова високо, колкото и на дълбокия печат, с разликата, че цената на подготовката за печат с VSOP е забележимо по-ниска, отколкото при дълбокия печат.“

Няколко месеца след успешното провеждане на тестовете, Orbo Labels инсталира своята VSOP за печат от рола на рола с шест печатни секции и флексо модул за печат на непрозрачно бяло и лак. В момента, 95% от продуктите, отпечатани на новата ролна печатна машина, са фолиа. Все повече фирми разчитат на значителния опит и знания на белгийският специалист по фолиата, в областта на двуслойните и трислойни ламинати, търсенето за които нараства заради това, че спират миграцията, печат върху полиестер или запечатване на цветовете с помощта на OPP (ориентирани полипропиленови фолиа).“Получаваме много положителни отзиви от клиентите ни и продължаваме да заздравяваме позицията си в този пазарен сегмент,“ каза Pappijn с гордост.

„Сушенето с електронни лъчи е идеалното решение“

Orbo Labels, в момента използва само четири от шестте секции за печат на своята VSOP. „Можем да произвеждаме всичките си продукти с четирите основни цвята, затова не се нуждаем от специални Pantone цветове,“ каза мениджърът по продажбите. „Това значи, че никога няма нужда да мие печатните секции, което пести много време, както и бързите смени между различните размер, благодарение на удобната работа с VSOP.”

Orbo Labels, използва още шест преси за печат на етикети, две цифрови печатни системи и флексографска система и има British Retail Consumer сертификация. Компанията открива две ключови преимущества на новата печатна система. Първо, голямата ширина на ролата от 850 mm, която осигурява висока степен на гъвкавост и производителност. И второ, сушенето с електронни лъчи. „Смятам, че сушенето с електронни лъчи е идеалното решение, защото предотвратява замърсяването и неприятната миризма,“ каза Pappijn.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Превод: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама