ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Портативен 3D принтер

Неделя, 11 Декември 2011 ( прочетена 11067 пъти)


Моделът UP! 3D Printer е сравнително евтин, компактен и опростен като конструкция в сравнение с други 3D печатащи устройства.

UP! 3D Printer печата триизмерни модели на слоеве. Последователно нанася слой след слой нагорещенa ABS или PLA пластмаса. Принципът на работа е много лесен. Програмата UP! Software автоматично разбива създадения в 3D CAD модел на слоеве и определя места, където трябва да има мостчета за поддръжка и автоматично ги създава. След това печатащата глава нанася нагорещената пластмаса. След като моделът е напълно напечатан, автоматично създадените мостчета за поддържане на модела изправен трябва да се отстранят ръчно.За работа с принтера трябва да инсталирате безплатната програма UP! Software, която позволява да преглеждате STL файлове. След това избирате дебелината на початния слой (от 0,2 до 0,4 мм) и запазвате файла в UP3 формат. След това се печата непосредствено от него. При печат на сложни 3D модели с изпъкнали елементи програмата автоматично създава опорни елементи, което позволява печат на модели с всякаква сложност.

3д принтер 2d принтер

Скоростта на печат на UP! 3D Printer зависи от размера, разделителната способност на модела, конфигурацията и сложността на извиските, а също и от метода на запълване на вътрешните пространства (има четири настройки за запълване на модела – кух, полупразен, пълен и полупълен). Например при печат на чаша с височина 5 см диаметър 4,5 см с пълно запълване и най-високо качество на печат отнема 2 часа и 40 минути. А печат на заек висок 6 см, дълъг 8 см с полузапълване и най-високо качество отнема 22 минути.

3д принтер 2d принтер

Текста написа: Иван Иванов
Източник: pp3dp.com
prodtp.ru
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама