ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Похапнете си книга

Похапнете си книга

Петък, 17 Юли 2015 ( прочетена 1533 пъти)


Специалистът в областта на средновековните книги Erik Kwakkel разказва за интересен тип книги и за изключително любопитен екземпляр с неочаквано двойно предназначение.

Тези три обекта трудно могат да бъдат наречени книги. Въпреки това са, въпреки, че имат някои неочаквани характеристики. Тези специфични изделия са били използвани, за да се обучават децата да четат, от четиринадесетото до осемнадесетото столетие. В общи линии съдържанието им е по-леко, например азбуката, молитви и други кратки текстове. Втората от показаните тук, направена през осемнадесети век, включва сметало и помага за прости сметки.

Третата книга на изображението, която е от същия период, е особено интересен екземпляр – дървената плоча може да се използва за печене на курабийки. Това е идеалната книга, с която да накарате децата да се захванат с учене – когато покажат, че могат да прочетата думата, могат и да я изядат.

 

дървената плоча може да се използва за печене на курабийкиНа снимките: Washington, Folger Library, Stc 138136 (най- горе 17-и век); Washington, Library of Congress, 102.3 (по средата, 18-и век); New York, Columbia University, Plimpton Hornbook 6 (най-долу, 18-и век).

Източник: erikkwakkel.tumblr.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама