ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Превърнете почерка си в шрифт с Calligraphr

Превърнете почерка си в шрифт с Calligraphr

Сряда, 24 Юли 2019 ( прочетена 613 пъти)


Превръщането на личен почерк или друго ръчно изчертаване в шрифт, готов за ползване на компютър вече е лесна задача.

За целта е необходимо да се свали бланка в PDF или PNG формат и да се попълни с черен химикал. Следващата стъпка е да се направи снимка на попълнената бланка и да се качи в платформата на Calligraphr за генериране на шрифта.

 

CalligraphrМоже да тествате възможностите на Calligraphr напълно безплатно. След регистрация се разкриват допълнителни възможности за работа с генерирания шрифт. Към тях спадат: редактиране на символите, отстъпите, размерите и други.

Създадените с Calligraphr шрифтове са в ttf или otf формат и могат да бъдат изтегляни. По този начин се дава възможност за работа с тях, независимо от платформата. Решението може да създава различия на случаен принцип в символите, като по този начин се симулира истински ръкопис с вариации в изписване на символите. В професионалната версия се дава също избор дали отделните символи да имат връзка помежду си.

 

CalligraphrCalligraphr е достъпен в безплатна и платена версия. И в двата случая могат да се разработват неограничен брой шрифтове, но съществува лимит по броя проекти, върху които може да се работи едновременно. В зависимост от избрания план шрифтовете се съхраняват или само от браузъра или и на сървърите на Calligraphr. Платената версия е между 4 и 8 долара на месец в зависимост от продължителността на избрания период. За момента приложението работи само с латински символи и таблиците с шаблони не са пригодени за изработване на кирилизирани шрифтове.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.calligraphr.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама