ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Представиха дигиталната машина за поставяне на частичен лак и топъл печат MGI Jetvarnish 3DS

Представиха дигиталната машина за поставяне на частичен лак и топъл печат MGI Jetvarnish 3DS

Сряда, 24 Януари 2018 ( прочетена 1398 пъти)


Коника Минолта България събра представители на офсетовия и дигитален печатен бизнес, рекламни агенции и журналисти на специално събитие посветено на официалното представяне на MGI JETVARNISH 3DS.

Дигиталната машина е предназначена за полагането на частичен УВ лак и топъл печат с цифрова технология на печат. Възможностите и променят стандартите с уникалното съчетание от технология и креативност! Събитието озаглавено 3DSenses и с надслов Look, Touch & Feel се проведе в новия индустриален шоурум на Коника Минолта България и даде възможност на присъстващите да се насладят на 3D магията.

 

гости на Коника Минолта България


Събитието бе открито със специално създадено за вечерта 3D светлинно шоу и проекция на MGI JETVARNISH 3DS, която впечатли гостите и представи предимствата на технологията, сред които бързина, висока производителност, прецизност и бърза възвръщаемост на инвестицията.

 

Елена Дречева-Владимирова


Елена Дречева-Владимирова, изпълнителен директор на Коника Минолта България, направи кратко представяне на компанията, портфолиото й в Индустриалния печат (MGI, печат на етикети и текстил, мастиленоструен печат) и тенденциите на пазара. “Клиентите все по-често поръчват къси тиражи и искат готовата продукция веднага. Според проучване на drupa Global Insights дигиталният печат е 16.1% като стойност от глобалния печат и 2.9% като обем, a през 2021г. се очаква да достигне 19% пазарен дял. Що се касае до компаниите от сектора - над 60% от тях нямат бизнес план, по-малко от 20% имат достатъчно оптимизирани работни процеси, а по-малко от 10% от компаниите активно предлагат крос – медия кампании на техните клиенти.”, сподели тя.


Драгомир Милушев, търговски директор на компанията, представи резултати от проучване на InfoTrends за употребата, ефективността, цената и клиентските очаквания при дигитално положени специални ефекти в САЩ и Западна Европа, озаглавено „Отвъд CMYK: Използването на специални ефекти в дигиталния печат“.  Според проучването има огромен потенциал за дигитално обогатяване на промоционални печатни продукти - нещо, което малцина предлагат. Приблизително половината от интервюираните обмислят покупка на такъв тип оборудване в следващите 2 години, като 42% твърдят, че 3D ефекта задължително им трябва, а според 30% от анкетираните фолиото е задължителен елемент в обогатяването на печатните материали. Друг интересен факт е прогнозираният обем на дигитално обогатени отпечатъци да расте с 27% CAGR от 2015г. до  2020г., достигайки 25 милиарда страници през 2020г. Печалбата за печатници от такива продукти може да бъде много висока (50% до 400%), давайки много бърза възвращаемост на закупеното оборудване.

 

Венцислав Бичаков Алианс Принт


На гостите бе направена и демонстрация на възможностите на MGI Jetvarnish 3DS&iFOIL, като част от тях са цифрово полагане на UV частичен обемен лак и фолио, без допълнителна подготовка на пластини или сито форми, цифровия файл се подготвя при поискване, моментно съхнене и фиксиране, възможност за лакиране с променливи данни.

 

Томаш Вишневски

 

Благодарение на Artificial Intelligence SmartScanner, автоматично се прочита, анализира и сравнява целият лист с референтният файл, като има възможност да се коригират в движение всякакви отклонения без използването на каквито и да е маркери. Ползите от технологията са бърза подготовка, идеална е за къси и средни тиражи, постига се различна дебелина на лака с едно преминаване. Голямо предимство на технологията е, че може да се лакира директно върху офсетови отпечатъци или такива от тонерно базирани цифрови печатни машини, без да е необходимо предварително ламиниране. Не на последно място предлага нанасяне на лакови покрития с различната дебелина от 21 до 116 микрона с високата скорост достигаща до 2 298 страници в час.

 

Анастасия Салабашева Булгед


Гостите се насладиха още на  приготвени пред очите им десерти и коктейли от бъдещето, магиите на фокусник, използващ карти, специално подготвени  и лакирани на MGI Jetvarnish 3DS и на специално подготвен за всеки гост комплект от множество семпли с приложенията на технологията и тяхна снимка от събитието със специален фолио ефект.

 

Представяне на Коника Минолта

Можете да заявите своята персонална демонстрация на MGI Jetvarnish 3DS&iFOIL на marketing@konicaminolta.bg. 

 

Екипът на Коника Минолта

За контакти:
гр. София
ул. Витошки камбани №9
сграда Kambanite Green Offices, ет. 4
Тел.: 0700/ 420 22
e-mail: marketing@konicaminolta.bg
www.konicaminolta.bg
facebook:  www.facebook.com/kmbulgariapp
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама