ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet През изминалата година Корпорация Xerox регистрира 706 патента в САЩ.

През изминалата година Корпорация Xerox регистрира 706 патента в САЩ.

Четвъртък, 25 Февруари 2010 ( прочетена 1092 пъти)


Ръстът е от близо 16 процента в сравнение с 2008 г.

Така, Xerox се нареди сред водещите 25 компании в света по регистрирани нови патенти за 2009 г.   

Поредицата патенти от 2009 г. включва и регистрираните изобретения от PARC (Изследователски център “Пало Алто”) и XMPie®, подразделения на Xerox, изцяло притежавани от компанията. Голяма част от патентите, регистрирани миналата година, вече са внедрени в нови технологии, продукти и решения, докато други служат като база за разработване на нови поколения продукти, услуги и софтуер.

“От съществено значение за успеха на клиентите ни е фактът, че продължаваме да инвестираме в нововъведения,” заяви Софи Вандербрук, главен директор, Xerox технологии и президент на Xerox Innovation Group. “Днешните нововъведения са гаранция за нашето бъдещо развитие. Те са същността на нашата дейност. Над 2400 бивши и настоящи служители на компанията са изобретили по пет или повече от пет патента, което е невероятно постижение на глобално ниво."

Новата мултифункционална система на Xerox - ColorQube™ 9200 , която бе разработена благодарение на повече от 361 патента и патентни приложения, е добър пример за дългосрочния ангажимент на Xerox по отношение на нововъведенията. Новото устройство използва технологии за печат без тонер-касети, с твърдо мастило - за понижаване разходите за цветен печат с 62 процента на страница, както и за намаляване на отпадъците с 90 процента. ColorQube™ 9200 ще бъде наличен скоро и на българския пазар.

През изминалата година представителството на Xerox в Япония - Fuji Xerox Co. Ltd. - регистрира 425 патента в САЩ и отбеляза ръст от близо 28 процента в сравнение с 2008. С всичките си подразделения Xerox реализира общо 1131 патента. Това постижение изкачи компанията до дванадесета позиция в световен мащаб. Патентите на Fuji Xerox не бяха включени в класирането на щатската компания за патентни анализи IFI Patent Intelligence.

Xerox заедно с Fuji Xerox инвестира в изследвания и научни разработки общо около $1,5 милиарда годишно. Изобретенията за 2009 г. покриват сериозен обхват от технологични области, от нанотехнологиите, през синтезиране на нови материали до системи за контрол, софтуерни разработки и технологии за интелигентно управление на документи.

От създаването си до момента Xerox е регистрирала повече от 55 000 патента в цял свят.

Източник: www.xerox
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама