ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Преформатиране на печатни материали от PDF в мобилни сайтове с Radiaca

Преформатиране на печатни материали от PDF в мобилни сайтове с Radiaca

Четвъртък, 29 Декември 2016 ( прочетена 1130 пъти)


Водещият доставчик на мобилни технологии Realview представи своето ново решение Radiaca (част от платформата Partica), разработено в съдружие с Printer Magazines Group.

Radiaca

 

Чрез него доставчиците на печатни услуги ще могат да предложат нови иновативни възможности на своите клиенти.

В свят, доминиран от смартфони и таблети решението на Realview дава възможност за преформатиране на печатни издания в стилен и удобен мобилен формат. То е подходящо, както за списания, така и за доклади, брошури, каталози и всякакви други печатни материали, комбинирайки съществуващите технологии и процеси с цел създаване на нови бизнес възможности. Използваните до момента QR кодове, flipbook и други налични технологии не се радват на голям успех, тъй като чрез тях на мобилните устройства се визуализира съдържание, създадено за печатен формат, което пък от своя страна не е удобно за четене.

 

RadiacaПредимството на Radiaca пред изброените по-горе технологии е в преформатирането на съдържанието в подходящ за визуализация на мобилни устройства вид. Това става като от подготвения за печат PDF файл се извличат всички елементи от дадена статия (заглавие, подзаглавие, текст, снимки, надписи и т.н.) и се преработват в дигитален вид, така че читателят не гледа реплика на отпечатаната страница, каквато е концепцията на flipbook, а получава възможност дори за взаимодействия чрез бутони, връзки, копиране, съхраняване, споделяне, персонализация и други, включително отговаряне на анкети и гледане на видео.

По-интересен е фактът, че това не е софтуер, за който доставчиците на печатни услуги ще заплащат. Това по-скоро е услуга, от която печатниците ще получават печалба от стойността, която издателя заплаща за използване на Radiaca. По данни на Realview тази стойност ще е в рамките на 15 и 30% и ще зависи от обемите. От печатницата ще се изисква да изпрати подготвения PDF файл в платформата на Radiaca, където ще се извършва обработката.

От комапнията Realview обявиха също така, че работят и над приложения за получаване на публикации посредством SMS и NFC. Пример за подобна услуга е публикуваната реклама в брошура за туризъм, при която се дава възможност за директно закупуване на билети през мобилния телефон.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.realviewdigital.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина
гр. София
фирма ДотБрейн

работа за предпечатар на цял работен де...
гр. София
фирма Фармуниверс Плюс ООД

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама