ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Приложение за добавена реалност от SKAG и новаторски технологии за печат от HP Indigo

Приложение за добавена реалност от SKAG и новаторски технологии за печат от HP Indigo

Вторник, 7 Януари 2014 ( прочетена 3869 пъти)


SKAG представи иновативното приложение SKAG AR (Augmented Reality, подсилена реалност), чрез което потребителите буквално могат да видят как тетрадките им „оживяват“.

SKAG AR Augmented Reality

По-конкретно, потребителя може да свали безплатно приложението SKAG AR на смартфона си и да „добави“ звук и движение към продуктите на SKAG.

Този нов гръцки проект за развитие на софтуер за добавена реалност в приложение беше разработен от отдела по разработки и развитие на Th. C. Skagias SA. Приложението с добавена реалност разшири възможностите на новия отдел за дигитален печат на компанията, който е оборудван с усъвършенствани машини и технологии. Той беше пуснат в действие през втората половина на 2012 с инсталирането на цифрова печатна машина HP Indigo 5600-6c и Scodix S74 с Rainbow Station – мастиленоструйна система за частичен и обемен лак и нанасяне на ефекти с блестящи частици.

Технологията за добавена реалност осигурява на SKAG възможности за разширяване на дейността, защото може да бъде съчетана с персонализиран печат на материали и създаване на новаторски продукти.

Компанията започна с представянето на нови продукти на международното изложение Paperworld (Света на офиса и бизнес акциденцията) във Франкфурт, Германия през януари 2013. SKAG се ориентира към нови пазари и държави с огромен успех и ръста в износа достигна трицифрени проценти.

SKAG, която е изцяло гръцка компания, е сред една от най-добре напредничавите в областта в Европа. Благодарение на изпълнението на стратегически планове за инвестиции от момента на създаването си, компанията произвежда продуктите си в собствени производствени бази в Крионери и я изнася в над 18 държави.
Повече информация: skag.gr

SKAG scodixSKAG

Поглед отблизо…
Цифровата печатна машина HP Indigo 5600 може да печата с до 7 цвята (CMYK + оранжево/виолетово/зелено/бяло/допълнителен цвят). Всяка машина поддържа технологиите Multiple Printing и One Shot.

HP Indigo 5600

Системата Multiple Printing се прилага към печат на рекламни материали най-вече върху хартия и картон. Тя позволява автоматизиран двустранен печат при който всеки цветовете се трансферират един по един на гумата и от нея върху материала за печат.

Технологията One Shot е решение за пазара върху пластмасови материали и отговаря на специалните изисквания за отличен регистър на цветовете и високо качество на печат върху материали като PVC, PP и др.

Всички цветоотделки на изображението (до 12 сепарации) първо се трансферират върху гумата на машината и след това едновременно се прехвърлят (One Shot) върху материала, който може да е с дебелина до 460 микрона.

Режимът с увеличена производителност (Enhanced Productivity Mode, EPM) дава възможност за преобразуване на CMYK поръчки към CMY цветово пространство (което поддържа 90% от CMYK цветовата гама). Това позволява увеличаване на производителността до 90 страници A4 в минута за пълноцветни поръчки и същевременно намалява значително производствените разходи.

Уникалната технология с течно мастило, офсетовото качество на печат, гъвкавостта на автоматичната селекция между Multiple и One Shot в зависимост от потребностите за всяка поръчка са характеристиките, които правят HP Indigo 5600 идеалният избор за взискателния пазар за печат на специални материали и приложения.

Scodix

Scodix, със своите Digital Enhancement Presses (сериите S и Ultra™) и първото цифрово решение за печат с глитери, Rainbow™ Station, повишава допълнително стандартите като предлага:

  • Изключително качество (възможно най-високото гланцово покритие за печатни материали, височина на нанасяния слой полимер до 250 микрона, променливи плътности от 1% до 100%, ефект на лентикулярен печат, постигане на метален ефект със Scodix Metallic™)
  • Иновативни технологии (Scodix RSP™ технология за позициониране, базирана на система с няколко CCD камери, Scodix Inkjet-Braille™, технология за Брайлов печат с UV мастиленоструен печат, система за работа с материалите Twin-Tray™)
  • Възможност за разнообразни приложения (печат на рекламни материали и опаковки, web-to-print и персонализирана информация)

Съчетанието от продукти и приложения на HP Indigo 5600 7c със Scodix S75 Digital Enhancement с модул за печат с глитери осигурява на пазара нови възможности за новаторски продукти и услуги.

SKAG вече се подготвя за второто си участие на Paperworld през януари 2014 с нова серия иновативни продукти.

Scodix има два модела, Scodix S и сериите Scodix Ultra™:

Сериите Scodix S

Scodix S52
Формат: до B3 (353x520 мм)

Scodix S75
Формат: до B2 (530x750mm)
Плътност на материала: от 135 до 675 грама на кв. м.
Дебелина на материала: до 0,7мм / 700 микрона
Скорост на печат: до 330 листа B2* в час
(*скоростта варира в зависимост о покритието и типа на материала за печат)

Scodix S75

Scodix Ultra™
Формат: до B2 (545x788mm)
Плътност на материала: от 135 до 675 грама на кв. м.
Дебелина на материала: до 0,7мм / 700 микрона
Скорост на печат: до 1250 листа B2* в час
(*скоростта варира в зависимост о покритието и типа на материала за печат)

Scodix Ultra™

3 Print, с централа в Израел и присъствие в България, Гърция, Унгария и отскоро в Словения и Хърватия, ексклузивно представя печатната технология на HP Indigo. Това включва печатни машини за производство на рекламни материали и производство на опаковки и етикети. Във всяка държава, 3 Print има напълно оборудвани офиси с помещения за демонстрация, техническа поддръжка и администрация.

Повече за 3-ПРИНТ България ЕООД
Официален дистрибутор на пресите за дигитален печат на HP Indigo. Компанията залага на модела End-to-End Solutions -софтуер, решения за предпечат, дигитален печат и довършителна обработка. Фирмата разполага с високо квалифицирани сервизни техници.print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама