ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Принтер за пътни знаци

Принтер за пътни знаци

Понеделник, 19 Юли 2010 ( прочетена 3936 пъти)


ZEPHYR TS е сертифициран широкоформатен принтер от MUTOH предназначен за дигитално производство на пътни знаци

Производителят от Белгия пусна в продажба принтер за ролен печат върху светлоотразително фолио, нужно за направа на пътни знаци и указателни табели. Zephyr TS е базиран на хибридния модел Zephyr UV с ширина 1651мм и печата със специални UV мастила. Принтерът бе представен официално по време на FESPA 2010 в Мюнхен. MUTOH предоставя на клиента цялостно решение – принтерът, мастилата, светлоотразителното фолио и предпазният ламинат отговарят на изискванията за производство на вертикални стационарни пътни знаци и указателни табели по европейския стандарт (EN 12899-1:2007).
Zephyr TS
Отпечатъците от Zephyr TS отговарят на изискванията за специфични цветове и светлоотразителност на пътните знаци. Принтерът печата безупречно при скорости до 28 м2/ч, използвайки специални режими с гланцов ефект.

Стратегическо партньорство на MUTOH с японската компания Nippon Carbide Industries
“ Zephyr TS UV е чудесно допълнение към конвенционалните производствени съоръжения на компаниите, занимаващи се с производство на пътни знаци. Zephyr TS UV предлага на клиента бързо производство и повече гъвкавост. Основната ни цел при разработването на принтера, бе да преминем тестовете за съвместимост в съответствие с европейския стандарт за производство на пътни знаци. Съвместната работа по проекта на двете компании доведе до адаптирането на ZephyrUV за директен печат върху фолиата за пътни знаци, използвайки специални мастила (Red, Blue, YellowandBlack) за възпроизвеждане на сертифицираните цветове“ коментира Arthur Vanhoutte, Президент на Mutoh Белгия.

Сертифицирано решение
Производството на пътни знаци е специфичен бизнес и от първостепенна важност са цветността, светлоотразителността и устойчивостта на атмосферни условия на отпечатъците.

Гаранционният срок на пътните знаци е 7 или 10 години и зависи от вида на Nikkalite® светлоотразителното фолио, използвано за направата им.

Гаранцията на отпечатъците е договорена от Nippon Carbide Industries в съответствие със стандарт EN 12899-1:2007, и е валидна за комбинация от Zephyr TS, UV TS Curable мастило, Nikkalite® фолио и Nikkalite® ламинат.

Принтерът и мастилата ще бъдат предлагани чрез дистрибуторската мрежа на MUTOH по света, а светлоотразителното фолио и ламинатът ще се продават от Nippon Carbide Industries.

Повече информация за ZEPHYR TS може да получите тук

Източник: Адком

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама