ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Продуктите на Laidback автоматизират предпечатния процес

Продуктите на Laidback автоматизират предпечатния процес

Сряда, 29 Февруари 2012 ( прочетена 1578 пъти)


Софтуерната компания Laidback предлага няколко решения, които могат да ускорят и оптимизират предпечатната подготовка на различни публикации директно в средата на програмите за оформление.

Приложенията на Laidback са ориентирани към оптимизиране на предпечатната подготовка, издателската дейност, производството на вестници и списания. Сред продуктите на компанията са ColorMan, ConvertMe и DropMan. Тези приложения спестяват много ръчна работа, време и ресурси и намаляват вероятността от допускане на грешки.

Директна обработка на изображенията в Quark и Indesign с ColorMan
ColorManColorMan предлага лесен и бърз начин за обработка на изображения, включени в програмите за страниране. Това е изключително полезно, особено когато става дума за новинарски издания, защото позволява промяна на снимките в последния момент преди настъпването на крайния срок, което може да бъде изключително важно.

ColorMan премахва необходимостта от отделна обработка на изображенията - тази дейност може да бъде извършена от страньора, при това без да напуска работната среда на Quark или InDesign. Когато поставите снимка в публикацията си, ColorMan чете допълнителната информация (metadata) за изображението, например дата и час. Приложението може автоматично да създаде текстово каре, което съдържа част от информацията, която желаете – нека бъде по-подробно какво желаем и да го форматира чрез стиловете, използвани в документа.

Употребата на ColorMan е елементарна – работите с вградените инструменти на QuarkXPress или InDesign. Когато приключите, избирате едно или няколко изображения в панела ColorMan, а също така избирате и начина на обработка, който сте дефинирали предварително. Обикновено обработката на снимка отнема до 10 секунди.

Автоматично превръщане на PDF файлове в други формати чрез ConvertMe
ConvertMeConvertMe е приложение, което може да превръща PDF файлове в други формати като EPS, PS, JPG, JPEG2000, TIFF, HTML, RTF, TXT, XML , документи за Word или PNG. При това, процесът е напълно автоматичен. Приложението е сървърно базирано или като самостоятелен плъгин към Adobe Acrobat. С ConvertMe потребителите могат да направят вериги от преобразувания, с които един PDF да бъде превърнат в няколко различни формата едновременно.

Всички изчисления в ConvertMe се правят от Acrobat. Така процесът се извършва чрез кода на Adobe, което гарантира безпроблемното преобразуване. Потребителите могат да настройват неограничен брой папки, които да бъдат следени от приложението, и да прилагат различни схеми на конвертиране към всяка от тях.Laidback предлагат и plug-in за Adobe InDesign, наречен DropMan. Това приложение е предназначено за потребители на решенията за създаване на онлайн фотоархиви Fotoweb и Mediafiler. Чрез него потребителите им могат да свалят изображения с висока разделителна способност и да ги поставят директно в Adobe InDesign.

Софтуерът се предлага в България от фирма Гед.

Фирма Гед, съвместно с 4PEES има удоволствието да предложи 10% отстъпка от цената на продукта за всички сключени договори до края на месец април.

Източник: laidbacksolutions.se
Текстa написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар офсетов печат на листов...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист по системи за управление на к...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. Пловдив
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама