ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Прозрачен ЕА тонер добавя частичен гланц при дигитален печат

Прозрачен ЕА тонер добавя частичен гланц при дигитален печат

Петък, 4 Юни 2010 ( прочетена 1149 пъти)


Става въпрос за нова възможност при моделите на Xerox Color 1000 и Color 800, за които писа преди известно време www.printguide.info.

Пет нови технологии повишават скоростта, надеждността и ненадминатото качество на новите цветни системи Xerox Color 800 и 1000. Товa са машини, представени за първи път на изложението IPEX 2010 в Бирмингам в периода 18-25 май тази година.

В свят, в който високата резолюция вече е стандарт, учените в Корпорация Xerox и Fuji Xerox разработиха технология, която да поддържа изключително качество при дигитален печат със скорост от 80 до 100 страници в минута.

Пет нововъведения разграничават новите дигитални системи от всичко, което някога е правено, отговаряйки на изискванията на доставчиците на печатни услуги за възпроизвеждане на по-живо и по-качествено изображение и бързо изпълнение на сложни задачи.

„При подобна скорост на придвижване на хартията съществуват безброй инженерни предизвикателства”, каза Дейвид Мюлер, главен инженер на новите преси Xerox Color 800/1000. „Технологиите, които разработихме, особено новия фюзер и прозрачния тонер, променят начина, по който тези машини функционират.”

Новите технологии включват:
  • Прозрачен ЕА тонер - Това прозрачно сухо мастило е нова формула на Xerox за ЕА (емулсионно-агрегиран) тонер с ниска температура на изпичане. Разработен съвместно от учени от Fuji Xerox и от Изследователския Център на Xerox в Канада, той не налага използване на фюзерни масла и придава на изображението гладко и лъскаво покритие, както при парцелното лакиране в офсетовия печат. Чистият тонер добавя визуално разнообразие. Третираните изображения изпъкват в страницата и клиентите могат да ги използват за привличане на вниманието върху заглавия, текстове, снимки или лога, както и да произвеждат множество артистични дигитални ефекти, включително водни знаци.
  • Фоторецептор с удължен живот – Пресите са снабдени с нов тип фоторецептор със защитно покритие, което издържа два пъти по-дълго от досега използваните. Периодът на замяна е по-дълъг и това рефлектира както върху по-късите сервизни престои, така и върху по-високата обща производителност н системата.
  • Нов алгоритъм за разпределение на изображенията върху трансферната лента (Intermediate Belt Transfer) – Тази технология повишава производителността на системата при задания със смесен размер на медията, като отчита наличието на пети цвят - clear toner.
  • Нова фазерна система  Поради новия нискотемпературен тонер, който не налага употребата на фазерно масло за смазване на изпичащата система, е разработен нов фюзер. Загряващата ролка е заменена с високотехнологична лента, която се загрява до 170 градуса и предава топлинната енергия върху медията на по-голяма площ.  Издръжливостта е увеличена два пъти, като се запазва отличното качество на изпичане за по-голям брой отпечатъци.
  • Охлаждане на отпечатъка с лентова контактна система (Inline Belt Cooling) – Високата скорост на печат не позволява на хартията да изстине до нормална температура  за времето на преминаване през изходните устройства на XC800/1000. Охлаждането е решено като хартията при преминаването си контактува по цялата си повърхност с въртящи се охлаждащи ленти, които отнемат излишната топлина. По-нататък те се охлаждат допълнително от топлообменници с вентилатори.
„Тези нови дигитални преси са ярък пример за това, до което водят изобретателността и нововъведенията в Xerox,” каза Софи Вандебрук, главен мениджър технологии и президент на Xerox Innovation Group. „Нашите екипи от инженери и изследователи в САЩ и Канада, заедно с нашия партньор Fuji Xerox в Япония, изобретиха тази нова революционна технология, която отваря множество възможности за доходен бизнес за клиентите ни.”  

Източник: xerox.bg
 print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама