ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Производител на 3d принтери купува подразделението на Xerox, което отговаря за твърдите мастила и разработките

Производител на 3d принтери купува подразделението на Xerox, което отговаря за твърдите мастила и разработките

Понеделник, 6 Януари 2014 ( прочетена 1373 пъти)


3D Systems предложи договор за покупката на разположените в Уилсънвил, Орегон отдели на Xerox за продуктов дизайн, инженерство и химия, и свързаните с тях придобивки на стойност 32,5 милиона щатски долара в брой.

Очаквани ползи от придобиването:

  • Разширеното партньорство ще засили възможностите на двете компании
  • Челни позиции на multijet принтерите на 3DS, с техните задвижвани от Xerox печатащи глави
  • Комбинацията ще обедини технология и лидерство на пазара 

Двете компании очакват сделката да бъде завършена преди края на годината, което зависи от изпълнението на конкретни условия. Договорът разширява 15-годишното сътрудничество между двете компании, които създадоха най-продаваната серия 3D принтери - ProJet® на 3DS.
 
„Изключително ни е приятно да разширим нашите отношения с иновативен партньор от мащаба на Xerox и очакваме, че придобиването на част от инженерния им екип, заедно с поразяващо съвременните им лаборатории за разработки и определени лицензирани интернет протоколи, ще даде силен старт на развитието и производството на нашите 3D принтери,” казва Avi Reichental, президент и изпълнителен директор на компанията. „Тази смела стъпка е съвсем в логиката на нашето убеждение, че трябва да действаме бързо и решително, за да растем и утвърдим лидерската си позиция на пазара, като изцяло се възползваме от отворилата се, безпрецедентна възможност пред нас.”
 
„Тази сделка се възползва от световно утвърдените качества на Xerox и развива отношенията им с 3D Systems в контекста на вълнуващата и динамична индустрия на 3D печата,” допълва Кевин Уорън, президент US Client Operations в Xerox. „Тя показва как разширяваме експертизата си, докато продължаваме да развиваме своя бизнес модел и използваме възможности за стратегическо израстване.”
 
Като условие по договора, към своя екип 3DS ще добави повече от 100 опитни инженери от екипа на Xerox и специалисти по продуктов дизайн и материали и ще пусне придобивката си в кампуса на Xerox в Уилсънвил незабавно в действие.

Xerox ще продължи да поддържа развитието на мастилени и печатни глави, заедно с проучването в сферата на дигиталния печат и 3D пазарите. 
 
За 3D Systems Corporation
3D Systems е водещ доставчик на 3D content-to-print решения, в това число 3D принтери, печатни материали и т.н. Повече информация можете да намерите тук: www.3DSystems.com.
   
Източник: www.xerox.bgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама