ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Производство на изцяло персонализирани туристически брошури в единични бройки с Primera от Muller Martini

Производство на изцяло персонализирани туристически брошури в единични бройки с Primera от Muller Martini

Четвъртък, 2 Юли 2015 ( прочетена 1397 пъти)


Иновативната система за телово шиене e инсталирана в DS Graphics в САЩ.

Primera от Muller Martini

 

DS Graphics в Лоулъл в Масачузетс е компания, специализирана в производството на дигитално отпечатани туристически брошури в единични бройки. Преди няколко седмици компанията премина от ръчно производство към новото решение за телово шиене с плоска система за подаване. Система с баркодове, разработена от Muller Martini се грижи за ефективността на производството.

Искали ли сте някога персонална брошура за почивката си, която съдържа любимите ви дестинации? Водеща туристическа агенция в САЩ предлага точно това за северноамериканските си клиенти, които обичат да посещават Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Предпочитаните дестинации могат да бъдат избрани на интернет страницата на компанията. Тези, които искат да посетят адриатическите държави, например, получават каталог за Словения, Хърватия, Черна гора и Босна и Херцеговина. Хората, които предпочитат Австралия могат да научат за Сидни, Outback, и Големият бариерен риф. Всяка туристическа брошура е персонализирана и уникална, което позволява на компанията да комуникира по-ефективно с клиентите си.

Конфигурация, специално подготвена за клиента

До април разпространението на брошурите, отпечатани чрез листова цифрова машина, е ставало ръчно, което изисква много ресурси. Преди няколко седмици DS Graphics преминаха към напълно автоматично производство на брошурите, но се подготвят да приложат същия подход и към разпространението им. DS Graphics, които са специализирани в областта на цифровите стратегии и интегрираните маркетингови решения, специално са поръчали Primera Digital за тази цел. Системата за телово шиене е конфигурирана според специфичните изисквания на компанията.

DS Graphics произвежда туристическите брошури, на всяка от които е отпечатан адресът на получателя, на партиди на определен интервал, а не всеки ден. Базираната на баркодове система Asir 3 не само опростява производството и гарантира съответствието на корицата и тялото, но и се грижи за разпределянето на партидите в компенсаторния стакер. Баркодът, който е отпечатан на всяка кола, съдържа идентификация на продукта (който указва поръчката), идентификатор на копието (което гарантира правилната поредност на колите) и идентификатор на партидата (който се използва при подреждането). Така DS Graphics доставят персонализирани продукти, сортирани оптимално за различните пощенски маршрути и подредени на палети.

Хибридни решения за цифров и офсетов печат

Благодарение на решението Primera Digital, което досега се предлагаше само за системата Presto II Digital и беше инсталирана за пръв път в световен мащаб в DS Graphics, компанията може да произвежда продукти в тираж от един брой за много по-кратко време, отколкото с досегашния ръчен процес. Primera Digital, която е екипирана с шест плоски модула за подаване на коли, новият модул за зареждане на корици 0507 и компенсаторен стакер Robusto, е и хибридно решение, което може да се използва за шиене с тел на конвенционално отпечатани продукти. 95% от продукцията на DS Graphics все още е от рекламни материали, отпечатани чрез офсетов печат.

Иновативната компания, обаче, вече има нови планове за разширяване в областта на дигиталния печат. В допълнение на напълно автоматизираното решение за производство на брошури тя обмисля решение за довършване от рола на рола.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама