ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Пръстовият отпечатък може да се фалшифицира с мастиленоструен принтер

Пръстовият отпечатък може да се фалшифицира с мастиленоструен принтер

Понеделник, 21 Март 2016 ( прочетена 2669 пъти)


Учени от Мичиганския държавен университет доказаха, че сензорите за пръстови отпечатъци на мобилните телефони с Android операционна система могат да бъдат излъгани само с 15 минути работа и малко офис консумативи.

fingerprints

Технологията включва използване на скенер с висока резолюция, принтер позволяващ печат с проводими мастила и гланцова хартия. Цялата операция изисква сканиране на пръстовия отпечатък, отпечатване в реален размер чрез проводимо и черно мастило и апаратът е отключен. Темата е доста болезнена, тъй като през 2019 се очаква 50% от смартфоните да притежават подобна защита, а все по-често се говори и за внедряването на пръстовия отпечатък като идентификатор в различни услуги от живота ни.

consumatives

Изследването е направено успешно при моделите Samsung Galaxy S6 и Huawei Hornor 7. На последния световен конгрес за мобилни технологии бе демонстрирано колко лесно може да бъде отключен и iPhone чрез изработване на физическо копие от пръстов отпечатък, посредством различни материали. Изследването на мичиганския университет дори не може да бъде наречено новаторско, тъй като още през 2013 година хакери доказаха, че системите за достъп с пръстов отпечатък могат да бъдат заобиколени, чрез снемане на отпечатък от стъкло и неговото отпечатване.

samsung

Все пак преди да изпаднем в паника от прочетеното е добре да се запознаем и с някои факти. На първо място снабдяването с всички необходими консумативи е трудна задача за всеки човек. Второто и по-важно е, че за постигане на качествен резултат е необходимо добро сканирано копие на пръстовия отпечатък и зацапаният такъв по телефона или снет от друго място няма да свърши работа. Ето защо пръстовият отпечатък си остава сигурен метод за защита, но е добре да внимаваме къде и на кого го предоставяме, така както всъщност правим и с личните си документи. Цялото изследване може да прочетете тук.Източник: engadget.com

Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама