ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първата печатна машина на Landa вече е при клиент

Първата печатна машина на Landa вече е при клиент

Понеделник, 7 Август 2017 ( прочетена 1581 пъти)


Landa Digital Printing достави първата си преса и обяви, че „печатът никога повече няма да бъде същият“

Първата машина на Landa вече е при клиент

 

Инсталацията на дългоочакваната тестова версия на пресата започна миналата седмица в израелската печатница за опаковки Graphica Bezalel, която се намира в близост до завода на Landa в Rehovot. Landa обеща, че ще бъде доставена през юли и тя е била подготвена за доставка на 25-и юли. Става дума за листова нанографска машина с формат B1, която печата със скорост 6500 листа в час. Възможно е тя да бъде надстроена на място до високоскоростната версия и да печат със скорост от 13000 листа в час.

Служителите на Graphica Bezalel, включително собственика на компанията, който е в бизнеса от трето поколение, Eyal Harpak, са обучени да работят с нанографската преса, докато тя е работела в завода на Landa преди да бъде доставена. Компанията произвежда различни типове опаковки, включително картонени кутии, опаковки от полипропилен и PET, ин-моулд етикети. Сред клиентите ѝ са Marks & Spencer, Tesco, Asda, Unilever и Nestlé.

Landa S10 е първата цифрова машина на Graphica Bezalel
Landa също така потвърди, че до края на годината втора тестова преса ще бъде инсталирана в Минесота, при специалиста по реклами в търговски обекти и вътрешна реклама Imagine!. Третата инсталация ще бъде в германската група за производство на опаковки Edelmann.

Landa показа за първи път нанографската си преса на Drupa 2012 и това предизвика голямо вълнение, но фундаментални промени в проекта и серия затруднения отложиха инсталациите с години спрямо оригиналния им график. Подходът на компанията се отличава от този на други производители на мастиленоструйни преси, защото използва гумено платно за трансфер, а не печата директно върху материала.

Във видеото, публикувано по повод на първата инсталация, основателят и председател на Landa, Бени Ланда, описва еволюцията на последната си технология за печат и заявява: „Чакането наистина си струваше.“Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама