ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първата печатна машина на Landa вече е при клиент

Първата печатна машина на Landa вече е при клиент

Понеделник, 7 Август 2017 ( прочетена 1439 пъти)






Landa Digital Printing достави първата си преса и обяви, че „печатът никога повече няма да бъде същият“

Първата машина на Landa вече е при клиент

 

Инсталацията на дългоочакваната тестова версия на пресата започна миналата седмица в израелската печатница за опаковки Graphica Bezalel, която се намира в близост до завода на Landa в Rehovot. Landa обеща, че ще бъде доставена през юли и тя е била подготвена за доставка на 25-и юли. Става дума за листова нанографска машина с формат B1, която печата със скорост 6500 листа в час. Възможно е тя да бъде надстроена на място до високоскоростната версия и да печат със скорост от 13000 листа в час.

Служителите на Graphica Bezalel, включително собственика на компанията, който е в бизнеса от трето поколение, Eyal Harpak, са обучени да работят с нанографската преса, докато тя е работела в завода на Landa преди да бъде доставена. Компанията произвежда различни типове опаковки, включително картонени кутии, опаковки от полипропилен и PET, ин-моулд етикети. Сред клиентите ѝ са Marks & Spencer, Tesco, Asda, Unilever и Nestlé.

Landa S10 е първата цифрова машина на Graphica Bezalel
Landa също така потвърди, че до края на годината втора тестова преса ще бъде инсталирана в Минесота, при специалиста по реклами в търговски обекти и вътрешна реклама Imagine!. Третата инсталация ще бъде в германската група за производство на опаковки Edelmann.

Landa показа за първи път нанографската си преса на Drupa 2012 и това предизвика голямо вълнение, но фундаментални промени в проекта и серия затруднения отложиха инсталациите с години спрямо оригиналния им график. Подходът на компанията се отличава от този на други производители на мастиленоструйни преси, защото използва гумено платно за трансфер, а не печата директно върху материала.

Във видеото, публикувано по повод на първата инсталация, основателят и председател на Landa, Бени Ланда, описва еволюцията на последната си технология за печат и заявява: „Чакането наистина си струваше.“



Източник: landanano.com
Текста написа: Мартин Новев



print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Технолог, Полиграфист
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама