ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първата серво машина за ситопечат с входяща и изходна ролка

Първата серво машина за ситопечат с входяща и изходна ролка

Понеделник, 8 Ноември 2010 ( прочетена 5513 пъти)


Serigon 350 представлява резултат от умело съчетаване на опит и иновации.Разработването на най-съвременна серво технология и изобретяването на универсален формат за ротационно обръщане (ЗАЯВЕН ПАТЕНТ), обединени с дългогодишния опит на FRANCHINI & C в областта на плосък печат с копринени сита създадоха компактна, надеждна и изключително многоспектърна преса Serigon 350. Най-подходящото решение за етикети с най-високо качество.

Революционната технология дава на всеки клиент възможността да състави оптималната конфигурация и да я адаптира според бъдещите си производствени нужди. С цел да се отговори на промените на пазара и на новите изисквания FRANCHINI & C предлагат и широка гама от допълнителни принадлежности, които постоянно се подновяват и развиват.

Конструкцията е здрава, надеждна, ергономична и естетична, системите за управление са обединени в контролен панел, разположен по продължение на процеса, снабден със сензорен екран (тъч скрийн) и графика с висока разделителна способност.

Задаването на работните параметри е лесно, бързо и трайно, всички настройки са проучени с цел минимизиране на времето на пускане и могат да бъдат променяни по време на производствения процес.
Машината Serigon350 е произведена в съответствие с всички действащи нормативни изисквания по отношение на безопасността и са предмет на постоянни проверки с цел гарантиране на спазване на мерките за безопасност.
Заедно с пресата се доставя богато илюстриран практически ориентиран справочник за потребителя и всички необходими сертификати.АВТОМАТИЧНО УСТРОЙСТВО ЗА РАЗМОТАВАНЕ
Маса за снаждане с пневматични скоби с комбинирано действие за самостоятелно закрепване
Пневматично задействано вретено с управление на скоростта на размотаване според намаляващия диаметър на бобината
Автоматично спиране на машината при изчерпване на бобината
Контрол за зацикляне чрез смукателна кутия
Автоматично придвижване на бобината

ВХОДНО ПОДАВАЩО УСТРОЙСТВО
Зареждащо устройство с помощно подаващо устройство (виж описанието), което управлява опъна на материята по цялата линия. Нов плъзгащ сензорен (тъч скрийн) контролен панел, удобен за оператора, дава възможност за управление на машината.
Цифровият екран и графиката с висока разделителна способност допринасят за удивително лесната употреба на машината
Сензор, разположен върху отсрещната плъзгаща опора, позволява регистриране на изображения, които са отпечатани върху материята предварително, например отпечатани или пробити запазени марки.
Материята се прикрепва към подаващия барабан посредством два комплекта пневматични подаващи валове за самостоятелно закрепване

СТАНЦИЯ ЗА СИТОПЕЧАТ

Печатна станция с електронно управление на маркерите. Пропорционалната скорост по продължение на механизма за придвижване на тъканта позволява точно разполагане на елементите чрез ръчно задаване на хоризонтални и вертикални параметри върху екрана с точност до микрометри.
Рамките на ситата се фиксират с помощта на пневматични цилиндри. Ракелът се води двустранно в стоманени канали, позволяващи много плавно придвижване. Началната и крайната точка могат да бъдат зададени поотделно. Разстоянието от ситото до печатната маса се настройва според изискванията на конкретното задание.
Компактната конструкция на устройството позволява равномерно и плавно придвижване на ракелите. Ходът на ракелите се задава с помощта на цифров панел, който управлява директно двигател без четки. Налягането както на ракелите, така и на остриетата може да се управлява поотделно. Ъгълът на ракелите също може да бъде задаван.
Благодарение на пневматичното задвижване и лесната система за отделяне на ракелите ситата лесно се отстраняват за почистване.
Като допълнение предлагаме помпа за мастило с автоматично програмиране, снабдена със система за бърза смяна на цвета; система за осветяване на устройството; съвременна система за задаване на позицията на печат и електронна система за управление на скоростта на ракелите, независима от скоростта на машината, позволяваща оптимално качество на печат.СТАНЦИЯ ЗА ГОРЕЩ ПЕЧАТ С ФОЛИО ВЪРХУ ПЛОСКА ОСНОВА
Станция за горещ печат с фолио върху плоска основа, оборудвана с устройство за пропорционално управление на скоростта за отпечатване на шаблон върху тъканта. Ръчно задаване на хоризонтални и вертикални параметри и на налягане върху основата с точност до микрометри.
Температурата се контролира с цифров екран.
Устройството се задвижва посредством 4 лоста от неръждаема стомана, управлявани от двигател без четки. Здравата носеща конструкция от неръждаема стомана придава на устройството стабилност и надеждност.
Развиването на фолиото (надлъжно и напречно) се осъществява от вал с триещ контакт.
Пренавиването на отпадъка се извършва от автоматичен пневматичен вал.
Подаването на фолиото се управлява от двигател без четки с възможност на задаване на различни дължини.
За всеки печатен цикъл може да се зададат две отделни независими дължини.
Сензор регистрира фолиото и спира пресата при изчерпване на материала.

ПОДАВАЩО УСТРОЙСТВО – ИЗХОДЕН МОДУЛ
Устройство, работещо в синхрон със зареждащото устройство, като служиш и за управление на опъна на тъканта по продължение на линията.
Комплект от осветителни тела, оборудван със звуков сигнал с ясно показание за състоянието на машината.
Материята се прикрепва към подаващия барабан посредством два комплекта пневматични подаващи валове за самостоятелно закрепване.
Допълнително може да се монтира модем за отдалечено наблюдение и диагностика, както и система за видео наблюдение за наблюдение на качеството на маркиране.

СИСТЕМА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ПОДАВАНЕТО НА МАСТИЛО

Допълнително устройство за регулиране на подаването на .мастило, което се задава в няколко приспособени конфигурации:
Отпечатва цифрови и буквени кодове, бар кодове, зададени в стандартна база от данни на Excel.
Системата може да отпечатва непрекъснати ролки, не са известни ограничения!
Удобен потребителски софтуер позволява добавяне на наставки представки, завъртане на ъгъл със стъпка 1о, добавяне на контролно число към всеки номер.
Широк избор от мастила, включително бои на Pantone, доставяни в удобни за употреба касети, системи с наливни мастила за големи партиди и касети с възможност за пълнене с цел оптимално оползотворяване на мастилото.
Уникално UV мастило със сушене TueFlex, което се предлага в удобни касети и мастило G – Force за отпечатване върху РVС и пластмаси.

СИСТЕМА ЗА СУШЕНЕ
UV сушилня, разположена в основата на самата станция за печат, оборудвана с:
Подходяща отвеждаща система, извеждаща парите от машината.
Лампа с електронно регулиране на мощността. При спиране на машината материята се предпазва посредством пневматични ограничители.
Като възможност се предлага допълнително монтиране на въздушни или инфрачервени сушилни, алтернативно или паралелно.(Заявен патент)
РОТАЦИОННА МАШИНА ЗА КРОЕНЕ С ПЕЧАТ
Иновационна система, разработена от инженерите на FRANCHINI & C, позволяващ бързо, ефективно и евтино кроене чрез пълноценно оползотворяване на предимствата на ротационната система (скорост, висока точност, производителност), без допълнителните разходи, които обикновено произхождат от такава система.
Устройството е снабдено с магнитен цилиндър с универсален формат, подходящо за кроене на всякакви формати при максимална повърхност за печат, благодарение на революционна система за спестяване на толеранс за етикети.

ПЛОСКА ОСНОВА ЗА КРОЕНЕ С ПЕЧАТ
Плоска основа за кроене с печат, оборудвана с електронно устройство за пропорционално управление на скоростта на нанасяне на боята по продължение на материята. Ръчно задаване на хоризонтални и вертикални параметри и на налягане върху основата с точност до микрометри.
Устройството се задвижва посредством 4 лоста от неръждаема стомана, управлявани от двигател без четки. Здравата носеща конструкция от неръждаема стомана придава на устройството стабилност и надеждност.
Допълнително се предлагат магнитни плочи за гъвкаво оползотворяване на боята.

РЕЖЕЩО УСТРОЙСТВО ЗА ПРЕНАВИВАНЕ
Отпечатаният и разкроен материал може да се пренавие на по-малки рула посредством режещо устройство за пренавиване модел STR, оборудвано с:
Режеща част със зъбчато задвижване и ножично режещо острие.
Пневматичен пренавиващ вал, отстраняващ отпадъка (матрицата) в съчетание с незалепващ контактен лост.
Подвижни пневматични или механични втулки, осъществяващи пренавиването на материята. Предлага се широк диапазон от размери. С цел осигуряване на оборудване за удовлетворяването на конкретните нужди на клиентите се предлагат допълнителни приспособления: (нагряваща плоча, подравнител, брояч на етикети, сензор за спирачката на матрицата, нож за разрязване на матрицата и т.н.)ДРУГИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ
 • Ламиниращо устройство
 • Пробивно устройство за запазени марки
 • Антистатични системи
 • Системи за почистване на материята
 • Коронно третиране
 • Компактен ракелен блок
 • Магнитни плочи за кроене
 • Вграден разпределител
 • Пневматично странично перфориране
 • Лост за обръщане на материята
 • Система за наблюдение на материята
 • Острило за ракели
 • Устройства за многослойно перфориране
 • Системи за правене на сита
 • Обучение за печат
 • Устройства за отдалечена диагностика
Машината се предлага от Евроинкс.print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама