ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първите три Epson SureColor P5000 вече радват своите собственици в България

Първите три Epson SureColor P5000 вече радват своите собственици в България

Сряда, 1 Март 2017 ( прочетена 1265 пъти)


FACTOR.BG потвърждават впечатляващи резултати от тестовете за печат на фотография, цветна проба, цветоотделки за сито, чертежи за щанци, постери, репродукции върху канава, визуализации, макети и чертежи.

Epson SureColor P5000

 

Epson SureColor P5000 е наследник на най-успешно продавания Pro-class широкоформатен фото-принтер в България - Epson StylusPro 4900. И макар външният вид да е доста сходен, разликите са значителни:
- нова генерация Precision Core печатаща глава, вече тествана при по-големите SureColor P6000/7000/8000/9000 и с доказано безпроблемна работа, при още по-високо качество на печат
- нова генерация UltraChome HDX® пигментни мастила, осигуряващи двойно по-дълъг живот на отпечатаното изображение - до 200 години за цветно и до 400 години за черно-бяло изображение, потвърдено от Wilhelm Imaging Research
- ново черно мастило, с по-силна пигментация за 1,5 пъти по-голяма плътност на черните тонове и подобрена технология на полимерна капсулация на пигментните частици, за постигане на още по-добра равномерност на гланца и визуално по-чисти и детайлни отпечатъци
- покритие на повърхността на печатащата глава, което не задържа замърсители и засъхнало мастило, подобрения по конструкцията за неутрализране на статичните заряди по медиите и предотвратяване на проникването на прах в принтера, система за проверка на състоянието на дюзите, без отпечатване на тест за визуален контрол - всичко заедно, за да се елиминират на практика причините за запушване на дюзи и минимизиране на  нуждата от почиствания
- две конфигурации мастило - Cyan, Light Cyan, Magenta, Light Magenta, Yellow, Orange, Green, Matt Black, Photo Black, Light Black + Light Light Black или Violet. Първа комбинация е създадена за перфектния фотографски печат, с плавни тонални преходи и безукорно възпроизвеждане на черно-бели артистични изображения. Втората комбинация е специално за цветни проби и визуализации на опаковки, използващи специални цветове по Pantone - с помощта на виолетовото мастило принтерът може да възпроизведе уникалните 99% от цветовете по PANTONE® PLUS solid coated.

 

Epson SureColor P5000


Както и предшественикa си, новият Epson SureColor P5000 може да печата на ролни медии с разнообразни дебелини, включително арт-картони и канава (canvas), има касета за автоматично зареждане на стандартни и фотографски медии (тествано от FACTOR.BG до 300 грамови медии), има възможност за ръчно подаване на единични листа, както и прав път за дебели артистични медии, както и бордове с дебелина до 1,5 мм. Ширините на ролната медия са до 432мм, дължина до 30 метра - перфектно за печатане на фотографски панорами или банери. Листовите медии могат да са с размери от А4 до А2, а при правия път може да се подават листове с ширина до 432 мм (17").
Функцията за автоматично смяна от ролна медия на лист от касетата и обратно, спестява много време и дава несравнимо удобство на оператора.

 

Epson SureColor P5000Първите две машини вече са предадени на щастливите им собственици, а в демонстрационния център на FACTOR.BG е инсталирана третата, в комплект с последно поколение автоматизиран спектрофотометър SpectroProofer® UVS, създаден в сътрудничество с X-Rite. Уредът  е създаден за автоматично профилиране и контрол на цвета при различни решения за цветна проба, поддържа всички актуални стандарти за измервания с UV (М0, М1, М2) и IV-cut.
FACTOR.BG е първият и единствен инсталатор на системи за цветна проба в България, сертифициран от от FOGRA.

 

Epson SureColor P5000


Интересна подробност е, че за пръв път подобен модел принтер може да се закупи в България, от FACTOR.BG, на цена по-ниска от цената в САЩ.

 

Epson SureColor P5000

 


Множеството усъвършенствания и нововъведения, надграждащи над и без това изключителните качества на предшественика му, в комбинация с изключително добрата въвеждаща пазарна цена, са сериозна предпоставка за превръщането на новия принтер в пазарен бестселър.

За повече информация - www.factor.bgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машини за довършителни проце...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Рекламна агенция предлага работа за спец...
гр. София
фирма Фармуниверс Плюс ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама